Vai aptaukojušos cilvēku kaunināšana ir slikta lieta?

Visbiežāk par tukliem cilvēkiem izsakās neiecietīgi un nievājoši interneta vidē, kad sabiedrības locekļi izvēlas palikt anonīmi. Šāds darbošanās veids varbūt palīdz viedokļa izteicējam, jo viņš ir izteicis savu “svarīgo” viedokli, bet tukliem cilvēkiem tas nekādā veidā nesniedz motivāciju rūpēties par savu veselību. Drīzāk tiek panākts pretējs efekts.

Svara zaudēšanai vajadzētu būt pozitīvai un iedvesmojošai pieredzei, nevis tādai, kura sagādā mokas un izraisa bailes. Vai pēc sabiedrības neiecietīgās attieksmes, cilvēkam ar aptaukošanos, tiešām būs drosme un spējas uzvilkt sporta tērpu un doties uz sporta zāli, potenciāli pakļaujot sevi citu cilvēku izsmieklam un neiecietībai.

Aptaukojošos cilvēku kaunināšana nekādā gadījumā nav pieļaujama. Tomēr, sabiedrībā tiek lēnām veidots pozitīvs tēls tam, ka šāds ķermeņa stāvoklis ir labs. Kas noved pie otras galējības, jo aptaukošanās nevienā veidā nav veselīga.

Tā ir patīkama ievirze sabiedrības domāšanā, ka ir jāpieņem ir ikviens, tāds, kāds viņš ir un mēs visi nebūt neesam vienādi. Tas tomēr nenozīmē to, ka vajadzētu pārtraukt rūpēties par savu veselību, sākt pārmērīgi lietot alkoholu, ēst pārāk daudz un sēdēt visu dienu. Mēs patiesi teorētiski drīkstam būt tādi, kādi mēs vēlamies, bet vienmēr vajadzētu atcerēties par savu veselību, cik ilgi tu vēlētos nodzīvot un kādus gēnus tu vēlies nodot saviem bērniem.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment