Vai šī ir vientuļākā māja Britu salās?

Attālā Britu sala, Hebrides sala, ir mājvieta eko-mini mājai, kura piedāvā iespēju tikt atšķirtam no realitātes, stresa un steigas, bet neupurējot savu iemīļoto komfortu un ērtības.

Tā ir iespēja atcerēties vai piedzīvot pirmo reizi mūžā, kā tas bija, kad tevi apņem pilnīga nakts tumsa, bez mākslīgajiem apgaismotājiem, kā apkārt tev ir tikai dabas skaņas- vējš un viļņu šaltis. Kā tu beidzot vari saskatīt zvaigznes un ievilkt patiesi svaiga un nepiesārņota gaisa malku.

Arhitekts šo savu gara darbu ir nodēvējis par Zelta kabīni. Tā ir aprīkota ar malkas apkuri, kas rada mājīgu un siltu sajūtu ne tikai fiziski, bet arī garīgi. Tai ir plaši, lieli logi, kuri paver skatu uz Atlantijas okeānu. Arhitekts, Arnolds Fosters izsakās: “Tā ir vienkārši maģija! Šeit zāle maina savu toni no sulīgi zaļa līdz pelēcīgam. Debesis ir neskaitāma daudzuma zilos toņos. Tāpēc es vēlējos, lai māja ir neitrālos toņos, jo galvenais šeit ir daba.”

Šī kabīne izmaksāja aptuveni 400.000 Britu mārciņu jeb 557.300 Eiro. Kabīnes īpašnieks nevēlas tikt publicēts, bet ir zināms, ka viņa tēvs iegādājās šo salu un blakus salu, tad kabīnes īpašnieks bija uzslējis ļoti primitīvu pajumti un tur pavadīja savas brīvdienas. Tā bija tik briesmīgā stāvoklī, ka viņa sieva un 3 pusaugu bērni atteicās viņam pievienoties.

Šī kabīne tika uzcelta uz lielākās sauszemes un tikai tad tika ar helikoptera palīdzību pārvietota uz salu. Tas aizņēma aptuveni stundu darba, jo sala no sauszemes atrodas vidēji 5 km attālumā. Vietējie sauszemes iedzīvotāji vēl ilgi runāja un apsprieda šo notikumu.

Šķiet gandrīz vai lieki pieminēt, ka beidzot viņa ģimene ir pārtraukusi boikotu un ar lielāko prieku dodas ģimenes galvai līdzi un vientuļo salu.

Avots:  telegraph.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment