Vai tev nezinot var būt laima slimība?

Ja tavā pēc-brīvdienu rutīnā neietilpst ādas pārbaude, pastāv liela iespēja, ka tev nāksies saskarties ar laima slimību. “Tā notiek bieži, ka cilvēkiem ir laima slimība, bet viņi paši to nemaz nezina,” saka reimatologs Andrea Gaito.

Laima slimība ir infekcija, ko izraisa ērču kodumi – un it īpaši briežu ērču kodumi. 70% briežu ērču ir inficētas.

Ir viegli palaist garām laima slimību – pat ir iespējams to nediagnosticēt. Un īpaši tādēļ, ka slimības simptomi ir dažādi un nesaistīti. Ja slimība laikus netiek pamanīta, cilvēks var saskarties ar hronisku laima slimību vai slimību pēdējā stadijā. Un šādos posmos laima slimību ir grūti ārstēt ar antibiotikām. 

Jo vairāk slimība tiek “ielaista”, jo dziļāk tā nonāk, neļaujot antibiotikām to aizsniegt. 

Bet, kā tu vari pārbaudīt, vai vispār pastāv iespēja, ka tev ir laima slimība?

Laima slimības simptomi: nogurums, galvassāpes, locītavu sāpes un sirdklauves. Šie ir izplatītākie simptomi. Dažiem cilvēkiem šis viss izpaužas spēcīgāk, izraisot psiholoģiskus traucējumus, pat depresiju. Vienam cilvēkam var sāpēt galva un mocīt sirdsklauves, bet otrs var justies možs un stiprs, bet sajust dīvainas sāpes celī. 

Lai izvairītos no ērču kodumiem, viens no iedarbīgākajiem līdzekļiem noteikti ir staigāšana džemperos ar garām rokām un garās biksēs, bet vasaras periodā, kad ērces tieši uzdarbojas, ir grūti tā ģērbties. Izmanto dabīgu ērču repelentu – tas vismaz samazinās iespēju tikt sakostam – noteikti valkā cepuri. 

Ja tev ir aizdomas, ka tev varētu būt laima slimība, noteikti vērsies pie ārsta, lai laicīgi varētu sākt ārstēšanu! 

 

Avots: www.womenshealthmag.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment