Vai zināji, ka pasaulē ir tik īss cilvēks? Bet ar viņu noticis kaut kas ļoti skumjš…

Viņš bija tikai 54.6 cm garš un svēra 31 kg. Tomēr šī gada septembra sākumā viņš nomira slimnīcā cienījamā vecumā – 75 gados. Dangi cieta no plaušu karsoņa un nonāca slimnīcā, kad simptomi pasliktinājās.

Viņam gan arī pēc nāves turpinās piederēt Ginesa Pasaules rekords kā īsākajam cilvēkam pasaules vēsturē, kuru viņš atņēmis 57.2 cm īsajam Gulam Muhammedam, kurš 40 gadu vecumā nomira 1997. gadā.

Lielāko daļu dzīves Dangi bija izvairījies no starptautiskas uzmanības – Giness viņu atklājis tikai 2012. gadā. Pārstāvji izteikušies, ka pēc nāves viņš vienmēr dzīvos ļaužu atmiņā kā ļoti īpaša rekorda īpašnieks.

Pagājušajā gadā Dangi aizceļoja uz Londonu, kur satika pasaules garāko dzīvo cilvēku 251.5 cm garo Sultānu Kosenu no Turcijas.

Kā Dangi izteicies britu medijam The Telegraph: “Ceļošana ir bijis mans mūža sapnis un kļūšana par Ginesa rekorda īpašnieku beidzot man ļāvusi to darīt. Es ārkārtīgi lepojos ar iespēju reprezentēt Nepālu visā pasaulē. Esmu ļoti pateicīgs par atbalstu, ko saņemu.”

Dangi cieta no stāvokļa, saukta par pirmatnējo pundurismu, kas nozīmē, ka atšķirībā no daudziem citiem pundurisma paveidiem, viņa kauli un orgāni bija proporcionāli mazāki nekā normāla auguma cilvēkam. Punduri parasti cieš no daudzām veselības problēmām, bet Dangi ticis aprakstīts kā “neparasti veselīgs”.

Avots: zumfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment