Vētra Ailīna plosās Lielbritānijā. Vēja ātrums sasniedz 37 m/s (FOTO)

Šo rītu liela daļa britu sagaidīja bez elektrības, ar no zemes izrautiem un nolauztiem kokiem un iespaidīgiem plūdiem. Vētra Ailīna Lielbritānijā plosījās ar ātrumu līdz 37 m/s.

Lielbritāniju ir sasniegusi vētra Ailīna. Meteorologi apgalvo, ka šai vētrai nav nekāda saistības ar vētru Irma, kas plosās Atlantijas okeāna pretējā piekrastē.

Ziņu dienests ir izveidojis sarakstu ar bīstamajām vietām un uzlikuši to atzīmes uz Lielbritānijas kartes (attēls zemāk) – šajās vietās ir ceļu satiksmes negadījumi, plūdi un/vai nolauzti koki un citi objekti, kas traucē satiksmei.

Vētras dēļ, ir cietuši ne tikai cilvēku auto un mājokļi, bet arī dzīvnieki. Vairāk kā 250 melnknābju jūrasputni ar sasitumiem ir atrasti piekrastē. Aptuveni pusi no putniem ir izdevies glābt. Tāpat ir cietuši arī roņi un to mazuļi – par laimi visus no tiem ir izdevies glābt.

Traucēta ir ne tikai aviosatiksme, bet arī kuģu satiksme – lidmašīnas saskaras ar grūtībām pacelties/nolaisties, līdz ar to ir novēroti kavējumi lidošanas sarakstos, savukārt kuģiem nākas papildu laiku pavadīt jūrā, kamēr ir droši tuvoties piekrastei.

Foto nākamajā lapā.

Lasi vēl: Lūk, kāda izskatās miljardiera Ričarda Brensona sala pēc vētras Irma nodarītajiem postījumiem (FOTO)

Pāršķir lapu, ja vēlies redzēt foto!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment