Vēlies šonakt kontrolēt savus sapņus? Lūk, kā to izdarīt!

Solis nr.1 – pavadi šo dienu, daudz lasot par apzinātajiem sapņiem

Tātad ar šo mēs sākam. Tev visu dienu līdz gulētiešanai ir jādomā par šādiem sapņiem – lasi visu iespējamo, ko vien vari par to izlasīt. Painteresējies, vai kāds no tev pazīstamajiem cilvēkiem ko tādu jau ir mēģinājis – vāc informāciju. Tā visa mērķis ir fokusēt sevi uz to, ko grasies darīt.

Solis nr.2 – pārbaudi realitāti!

Šobrīd, kamēr lasi šo rakstu, uzzīmē mazu “n” burtu uz plaukstas. Šis burts apzīmē vārdu “nomodā”. Un katru reizi, kad pamanīsi šo burtu uz savas plaukstas, pajautā sev, “vai es esmu nomodā?”

Centies dienas laikā pēc iespējas biežāk uzdot sev šo jautājumu, padomā par to, ko darīji pirms 10 minūtēm, lai pārliecinātos par to, ka nesapņo.

Jo vairāk izpildīsi šo soli, jo lielāka iespējamība pastāvēs, ka šonakt sapņosi apzināto sapni.

Dubultā pārbaude – pamēģini ar pirkstu izdurt cauri savai otrai plaukstai. Ja nesapņo, tas neizdosies.

A reality check for easy lucid dreams

Solis nr.3 – pirms gulētiešanas izslēdz visus ekrānus

Pirms gulētiešanas neskaties nekādos ekrānos. Vislabāk būtu šo stundu pavadīt pilnīgā tumsā, bet, ja tas nav iespējams, tad galvenais ir izslēgt telefonu, uzstādīt to uz klusuma režīmu, palasīt kādu grāmatu, kas tevi nomierinās un liks kļūt miegainākam. Palīdzēs arī meditācija.

Solis nr.4 – uzstādi modinātāju

Tev modinātājs ir jāuzstāda uz laiku, kas ir divas stundas agrāk, nekā tev ir jāceļas. Piemēram, ja katru dienu celies 9:oo, tad modinātāju uzstādi uz 7:00. Izvēlies modinātāja signālu, kas tevi pamodinās, bet kurš tajā pašā laikā nav pārāk skaļš. Un galvenais – lai tad, kad tu to noslēdz, tas atkal nesāktu skanēt pēc dažām minūtēm.

Solis nr.5 – pamosties ar aizvērtām acīm

Šis ir grūtākais posms – tev ir jāpamostas no modinātāja zvana, neatverot acis.

Protams, nebūs  nekas pārāk ļauns, ja uz dažām sekundēm acis atvērsi, bet labāk centies to neizdarīt. Mērķis ir pēc modinātāja atkal uzreiz aizmigt. Praktiski tev ir jāpamostas uz dažām sekundēm un atkal jāaizmieg. Kad būsi pamodies un atkal aizmigsi, princips būs tāds, ka smadzenes it kā ir pamodušās, bet tu pats nē.

Tieši tādēļ tev vajadzēja vairākas reizes dienā pārbaudīt realitāti. Svarīgākais ir tas, kas notiek tālāk:

Prāts paliks nomodā, bet ķermenis ieslīgs miegā. Turpmākais varētu būt mazliet biedējošs, ja tas ar tevi nav noticis. Sāksies miega paralīze. Tas nozīmē, ka tu visu it kā sapratīsi, bet nebūsi spējīgs pakustēties, parunāt. Neuztraucies, nav nekā tāda, par ko šajā situācijā vajadzētu uztraukties.

  • Tas nekādā ziņā nav bīstami
  • Tas ir veids, kā tu varēsi piedzīvot apzināto sapni
  • Kad vairākas reizes to jau būsi darījis, tas kļūs jautri un vienkārši
  • Tas varētu šķist dīvaini un biedējoši, bet atslābinies un centies nekustēties

Solis nr.6 – halucinācijas

Tu tur guli sastindzis ar aizvērtām acīm. Sāksies halucinācijas – redzēsi krāsas, formas, cilvēkus, iespējams, pat dzirdēsi skaņas.

Sākumā tās būs nesakarīgas, tomēr, kad sāksi jau ieslīgt apzinātajā sapnī, tad viss saslēgsies kopā. Drīz vien būsi tik ļoti iekļauts savā sapnī, ka varēsi pakustēties, kontrolēt, ko tu dari – un, lūk, izbaudi!

Dažas lietas, ko atcerēties:

  • Nekļūsti pārāk aizrautīgs – tad pastāv iespējamība, ka pamodīsies par ātru
  • Relaksējies un ļauj sapnim vadīt sevi sākumā – nevajag uzreiz censties visu kontrolēt
  • Nekļūsti atkal pārāk aizrautīgs – tas ir jāpasaka divreiz, jo, ja pamodināsi sevi, tad vari sev pats iesist
  • Izbaudi! Ne visi cilvēki zina, ka ir iespējams sapņot apzinātus sapņus, tādēļ izbaudi tagad to, ka esi viens no tiem, kuri to spēj.

Avots: howtolucid.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment