VID atgādina: jūs varat atgūt daļu no samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa; Lūk kas ir jādara

Lai pārliecinātos, vai jums ir piemērojams diferencētais neapliekamais minimums, var izmantot VID mājaslapā pieejamo kalkulatoru. Tā ailītēs norādīti ienākuma veidi, kurus ņem vērā, veicot aprēķinu, un, jo precīzākus datus norādīsiet, jo precīzāks būs kalkulatora rezultāts.

Diferencēto neapliekamo minimumu nepiemēro par periodu, kad persona saņem pensiju. Strādājošam pensionāram piemēro pensionāra neapliekamo minimumu – 235 eiro mēnesī jeb 2820 eiro gadā, bet diferencēto neapliekamo minimumu nepiemēro. Ja pensija ir mazāka par 235 eiro mēnesī, tad, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, pensijai nepiemēroto neapliekamā minimuma daļu var pieskaitīt darba algai un saņemt nodokļa atmaksu.

Lasi arī: Lielbritānijā darba roku trūkuma dēļ elektriķi pelna līdz pat 200 tūkstošiem eiro gadā

Gada ienākumu deklarācijas gan elektroniski, gan papīra formātā var iesniegt VID klientu apkalpošanas centros un Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

Plašāka informācija par diferencēto neapliekamo minimumu un gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu pieejama VID tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv; informatīvais tālrunis 67120000.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment