Vienīgie 5 paradumi, kuri tev vajadzīgi, lai dzīvotu vislabāko dzīvi!

  1. Guli.

Tev ir jāguļ. Vienalga, kas tu esi, un vienalga, kas, tavuprāt, tevi padara atšķirīgu. Cilvēkiem vajadzīgas 7-9 stundas miega katru nakti. Un arī kvalitātei ir nozīme. Bieži pārtraukts miegs nav tik efektīvs kā dziļš un nepārtraukts miegs, tāpēc izvirzi miegu par savu prioritāti. Izstrādā noteiktu miega režīmu un pieturies pie tā.

Miegam ir izšķiroša loma fiziskā un mentālā atjaunošanās procesā un darba snieguma uzlabošanā. Šajā laikā tavas smadzenes uzsūc uzturvielas un līdzsvaro hormonus. Tu pats sev radi deficītu, ja neguli pietiekami, kas nozīmē, ka tev dienas pienākumu veikšanā vajadzēs pūlēties daudz vairāk. Kurš gan gribētu to darīt?

  1. Dzer ūdeni.

Vairuma cilvēku ķermeņos trūkst ūdens. Katrai funkcijai tavā ķermenī, katram procesam, katrai šūnai ir nepieciešams ūdens. Svara pieaugums, miega traucējumi, galvassāpes, nogurums – ja tevi nomoka kāda no šīm problēmām, pirmās pārmaiņas, kas tev jāveic: jāsāk dzert vairāk ūdens.

  1. Ēd. Ne pārāk daudz. Galvenokārt augus.

Tu noteikti jau zini, cik ārkārtīgi svarīgs optimālai fiziskai un mentālai veselībai ir uzturs. Ēd pēc iespējas vairāk svaigu produktu, augļu un dārzeņu, centies izvairīties no pusfabrikātiem. Samazini (vai pavisam pārtrauc) gaļas, olu un piena produktu patēriņu uzturā, jo mūsdienās šie produkti ir pilni ar hormoniem, antibiotikām un pesticīdiem, ko uzņem dzīvnieki.

  1. Kusties.

Tev nav “jānodarbojas ar sportu”, ja fitness nav tava lieta. Bet tev IR jākustas. Un punkts. Mūsu ķermeņi ir radīti, lai kustētos. Ja mēs nekustamies, mēs mirstam.

Tāpēc staigā, lec,  dejo, spēlējies. Ja esi tam gatavs, cilā svarus, brauc ar velosipēdu, skrien, nodarbojies ar jogu vai aerobiku – vienalga, kas tev patīk vislabāk. Vienkārši kusties. Cik daudz vien vari.

  1. Izej ārā.

Līdzīgi kā ar uzturu, arī mūsu attiecībām ar sauli vajadzētu valdīt mērenībai. D vitamīns, ko mēs uzņemam no saules gaismas, ir efektīvāks nekā jebkurš uztura bagātinātājs, un D vitamīns ir ļoti svarīgs, lai ķermenis spētu absorbēt kalciju un fosforu. Par laimi, pietiekamai D vitamīna uzņemšanai pietiek ar 15 minūtēm saules gaismas pāris reižu nedēļā. Ja tas patiešām ir neiespējami tev, tad labāk nopērc uztura bagātinātāju, nekā riskē ar iedzīvošanos deficītā.

Avots: mindbodygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uzdrošinies, sper soli un piepildi savus sapņus! https://goo.gl/gJTdBD</cite>

    Vari ticēt Dievam, horoskopiem, vari ticēt kam citam. Bet – lai kaut kādu rezultātu sasniegtu, kaut kas jādara. Ja neko citu – vismaz nopērc sev loterijas biļeti. Kā saka tautas gudrība – zem stāvoša akmens ūdens netek.
    Pirmā iemaksa par labu auto, dzīvokļa kredītmaksājums, dāvanas tuviniekiem, ballīte ar draugiem, atvaļinājums ar ģimeni siltzemju kūrortā, varbūt studiju maksa Universitātē vai iemīļotā sporta nodarbības lielajam bērnam – tas viss ir tepat blakus. Kas teica, ka nevar sasniegt zvaigznes? Vai mēģināsi pasniegties pretī savas Veiksmes pastieptajai rokai?

Leave a Comment