Vienreizēji fakti par cilvēka ķermeni – ko tik tu par sevi nezini! #4 pārsteigs

Radzene. Vai tu zini, kāds ir galvenais asiņu uzdevums? Ar skābekli nodrošināt ķermeņa audus un šūnas. Vienīgā vieta cilvēka ķermenī, kas nesaņem nekādu atbalstu, ir redzene. Tad kādā veidā tā saņem skābekli? Atbilde: caur gaisu.

Galvaskauss. Mēs visi zinām, ka galvaskauss pasargā smadzenes, bet vai tu zināji, ka galvaskauss ir veidots no vairākiem kauliem? Kopumā 29!

Smadzenes. Mēs visi zinām, cik datora smadzenes var būt jaudīgas, bet tu noteikti nezināji, ka cilvēka smadzenes var pielīdzināt 4 terabaitu citajam diskam.

Sirds. Vidēji cilvēka sirds sitas ar ātrumu 72 sitieni minūtē. Bet vai tu zināji, cik daudz asiņu tā izpumpē visas dzīves laikā? Aptuveni 182 miljonus litru!

Lasi vēl: Interesanti fakti par cilvēka ķermeni, ko tas spēj izdarīt!

Embrijam pirkstu nospiedumi izveidojas tikai pēc 3 mēnešiem.

Zobi ir vienīgais orgāns ķermenī, kas nespēj pati sevi sadziedēt.

Siekalas. Ja ēdiens nesamaisītos kopā ar siekalām, mēs nejustu tā garšu – to var pārbaudīt, mēģinot kaut ko apēst ar pilnīgi sausu muti.

Skūpsts samazina asinsspiedienu, kā arī atvieglo krampjus un samazina galvassāpes. Kad tu skūpsties, tiek nodarbināti 146 muskuļi.

Sejas apmatojums. Tu būsi pārsteigts, bet matu augšanas ātrums ir atkarīgs no matu krāsas. Vīriešiem ar gaišiem matiem sejas apmatojums aug ātrāk nekā tiem, kuriem ir tumšāki mati.

Košļāšana. Kreiļi vairāk ēdienu košļā kreisajā mutes pusē, bet labroči – labajā.

Avots: wittyfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment