Vijolītes: pareiza ziedu kopšana

Otrs noteikums ir pietiekams un vienlaikus mērens gaismas daudzums. Vijolīte slikti jutīsies ar gaismas trūkumu, neziedēs, vienkārši pārtrauks augt. Savukārt pie pārmērīgas gaismas var parādīties apdegumi uz lapām, kas ar laiku var novest pie pilnīgas zieda bojāejas.

Mēģiniet atrast piemērotu vietu, ar mērenu apgaismojumu, un tad vijolīte pateiksies par savu skaistumu ziedot ilgu laiku, ideālā gadījumā vijolītes var ziedēt visu gadu.

“Māja” vijolītēm. Puķu podam nevajadzētu būt lielam. Vijolīšu sakņu sistēma nav ļoti attīstīta, tāpēc podi vijolītēm nav ļoti dziļi, bet ir diezgan plati.

Nepieļaujiet caurvēju. Vijolīte nāk no Āfrikas, mīl siltumu un komfortu.

Regulāri apgriežot lapu apakšējo rindu, tas tikai bagātīgi veicina ziedēšanas ilgumu. Nogrieztās lapas nevajag izmest, bet gan stādīt jaunos podos.

Ir daudz iespēju, kā iesakņot vijolīšu lapas. Viens no tiem ir ievietot burkā ar šauru kakliņu.

Vienkāršākā un pieejamākā metode ir novietot nogrieztas vijolīšu lapas uz apakštasītes, kuras centrā atrodas vates tampons, kas uzmanīgi tiek apliets.

Lasi vēl: Kas notiek ar ķermeni, ja atsakāties no sāls: uztura speciālists nosauca trīs briesmas

Periodiski jālej ūdens, vienlaikus vērojot sakņu parādīšanos uz lapu spraudeņiem. Kad parādās saknes, lapas var stādīt podā.

Ideāls pārstādīšanas laiks: vasara un pavasaris, bet rudens un ziema ar pienācīgu un rūpīgu kopšanu dos ne sliktāku rezultātu.

Ja ievērosiet šos elementāros kopšanas noteikumus, mājas skaistule priecēs jūs ar saviem ziediem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment