Viņa kakls kopš dzimšanas ir 180° leņķī – pēc koriģējošas operācijas notika šausmīgākais!

Lai arī operācija bija izdevusies veiksmīga, nesen Makendra vecāki paziņoja par viņa nāvi – nedēļas nogalē viņš pēkšņi nomiris, skatoties televīziju.

Ārsts Rajagoplans Krišans, kurš veica zēna kakla taisnošanas operāciju, saka, ka ir ļoti šokēts par zēna pēkšņo nāvi. “Es varu tikai minēt, ka viņa nāve ir saistīta ar sirds vai plaušu reakciju, bet lielākajā daļā gadījumu pirms tam ir redzami simptomi. Domāju, ka miopātija un vājie krūšu muskuļi bija vainojami zēna nāvē.”

MADHYA PRADESH, INDIA - SEPTEMBER 05, 2016: Mahendra Ahirwar, 13, recovering after he has undergone life-changing surgery to straighten his neck, poses for a picture at his residence in Madhya Pradesh, India. School career co-ordinator Julie Jones, from Liverpool, set up a crowd-funding page which raised the £12,000 to help Mahendra with treatment. He is now going to school and can play with his friends. His straight neck has even made his voice louder. The 13-year-old has to wear a neck brace for some time and needs regular check ups. He suffers from a rare condition called congenital myopathy which has made the muscles in his neck so weak his head would hang at a 180-degree angle. Photography by: Cover Asia Press/Faisal Magray

Viņš bija viens no drosmīgākajiem pacientiem, kurus esmu ārstējis, kopš atgriezos Indijā, un es redzu tiešām pašas dīvainākās nepilnības. Tas prieks un smaids, ko man sniedza Makendrs, kad viss bija nonācis līdz kakla taisnošanas operācijai, bija tas, kas manī raisīja pilnīgu pārliecību par šīs operācijas nepieciešamību. Kad viņa kakls bija iztaisnots, viņa smaids bija spožāks par sauli.”

Viņa māte Sumitra runā par sava dēla nāvi: “Man bija tik daudz sapņu un plānu, kas bija saistīti ar viņu – gribēju, lai viņš pieaug. Viņš sapņoja atvērt savu veikalu, un mēs viņam grasījāmies palīdzēt. Tagad viņa sapņi ir sagrauti.

Lasi vēl: Meitene sūdzējās par sāpēm ausī: tas, ko ārsti atrada, bija ŠAUSMĪGI!

No rīta viņš spēlējās, pēc tam paēda brokastis, iegāja dušā. Pēc pusdienām viņš skatījās televīziju – es uzslēdzu viņa mīļāko multfilmu kanālu, un viņš divreiz noklepojās. Makendrs palūdza paberzēt viņa krūškurvi, centās noklepoties trešo reizi, bet nomira. Es sāku skaļi raudāt un saucu viņa vārdu. Izskrēju ārā no mājās, kliedzu, ka mans dēls nevar pakustēties, un kaimiņi izsauca mediķus. Pēc 15 minūtēm ieradās ārsts un paziņoja par viņa nāvi.”

4

Viņa pēkšņā nāve nebija saistīta ar neseno operāciju, jo tādā gadījumā viņš jau būtu nomiris uz operāciju galda. Viņa mūžs esot bijis saīsināts jau pirms operācijas veikšanas, tomēr ir jābūt pateicīgiem, ka vismaz dažus pēdējos dzīves mēnešus zēns varēja nodzīvot ar taisnu galvu.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment