Viņa nepārsniedza šo populāro zāļu ieteicamo devu, tomēr tas beidzās ar SMAGĀM veselības problēmām. Uzmanieties!

Vēl pēc pāris dienām izkārnījumi bija biežāki, ar vēl nepatīkamāku smaku un arī melni. Kristīna sāka satraukties un Nacionālā Veselības dienesta (NHS) mājaslapā izlasīja, ka viņai varētu būt iekšējā asiņošana.

Nākamajā dienā viņa devās pie savas ģimenes ārstes, kura pārbaudīja taisno zarnu un anālo atveri, un teica, ka ir nekavējoties jādodas uz slimnīcu. Kristīnai bija melēna jeb gremošanas trakta asiņošana.

Viņa sāka raudāt un jautāja, vai drīkst pagaidīt, kamēr vīrs atbrauks mājās no Londonas. Ārste teica, ka gaidīt nevar, un uz slimnīcu ir jābrauc pēc iespējas ātrāk. Tur viņu nekavējoties pielika pie intravenozās sistēmas un pārbaudīja kuņģi un asins sastāvu. Ārsti atklāja, ka Kristīnai bija ne tikai dehidrācija un mazasinība, bet arī kritiski zems hemoglobīna līmenis asinīs – 84 vienības. Parasti šādā vecumā un pie tik labas veselības vajadzētu būt vismaz 120 vienībām.

3b46166100000578-4022112-image-a-3_1481467363887

Kristīna stāsta, ka sāka ļoti uztraukties par to, kas ar viņu notiek, un pat ārsti bija pārsteigti.

Lasi vēl: Pēc šī tev nekad vairs negribēsies lietot Ibuprofēnu; Ārsti skaidro, kāpēc tas ir bīstami

Viņi piedāvāja veikt endoskopiju – gremošanas trakta izmeklēšanu no iekšienes, ko tautā dēvē arī par “kobru”. Kristīna stāsta, ka tas bija pretīgākais, ko viņai jebkad ir nācies pārciest.

3b4616a200000578-4022112-image-a-2_1481467360858

Par laimi, viņai nebija nedz kuņģa čūlas, ne arī vēža. Tomēr ibuprofēns bija izraisījis iekaisumu, no kura sākās virkne citu problēmu.

Pēc slimnīcā pavadītas nakts ārsti veica asins analīzes un konstatēja, ka nav vajadzīga asins pārliešana, taču ieteica vairs nelietot ibuprofēnu.

Viņai izrakstīja dzelzi saturošus preparātus, lai atjaunotu normālu dzelzs līmeni asinīs. Tagad ibuprofēna vietā Kristīna lieto paracetamolu, taču joprojām ar šausmām atceras to, ka nonāca slimnīcā it kā drošu medikamentu dēļ.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment