VIP persona ministrs Rinkēvičs padziļinājis plaisu starp valdību un sabiedrību

Piektdienas vakarā “Arēnā Rīga” ministrs Rinkēvičs nodemonstrēja savu pārākuma apziņu pār vienkāršo tautu un līdz ar virkni īpašo personu slaidi uzspļāva principam “Viens likums, viena taisnība visiem”. Tas jau tā trauslo saprašanās ledu starp valdību un sabiedrību ir padarījis vēl plānāku.

Pasaules čempionātu hokejā, jo īpaši vēsturisko Latvijas izlases un Kanādas spēli, klātienē vēlējās vērot neskaitāmi Latvijas un arī citu valstu hokeja līdzjutēji. Pagaidām pandēmijas un epidemioloģiskās drošības apsvērumu dēļ tas ir liegts. Taču kamēr hokeja līdzjutēji fano pie televizoru ekrāniem un terasēs, daži izredzētie sēž “Arēnas Rīga” VIP ložās un daļa no viņiem īpaši nesatraucas par kaut kādu divu metru distanci. Tas stipri vien atgādina padomju laiku morāli, kad izredzētajiem bija atļauts viss, bet parastajiem mirstīgajiem atlika vien noskatīties, kā varenie un bagātie svin dzīvi.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs lielo hokeju baudīja vienā ložā ar Kanādas vēstnieku Kevinu Reksu, Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandieri Ēriku Laforē, LOK prezidentu Žoržu Tikmeru, LHF vadītāju Aigaru Kalvīti, turnīra rīcības komitejas vadītāju Edgaru Bunci un bijušo Latvijas dzelzceļa vadītāju Uģi Magoni, kurš tika vainots teju pusmiljona eiro liela kukuļa pieņemšanā un kuru Limbažu rajona tiesa pirmajā instancē attaisnoja. Citā ložā starp īpašajiem skatītājiem bija arī skandalozais uzņēmējs un LHF valdes loceklis Māris Martinsons, kurš ir aizdomās turētais gan “Rīgas satiksmes” krimināllietā, gan līdz ar bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču apsūdzēts krimināllietā par koruptīvām darbībām un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Ministra Rinkēviča rīcība soctīklos izsauca īstu vētru:

“Labi, ka Jūs, @edgarsrinkevics, un arī Māris Martinsons varēsiet mums pastāstīt, kā tas ir vēsturisku hokeja maču klātienē VIP ložā. Padalieties ar mums! Paldies jau iepriekš!
P.S. Ar 2 metru distances ievērošanu sevi neapgrūtiniet.”

“Martinsons, Magone un mūsu izcilais valstsvīrs Rinkēvičs! Ne velti džeks visu mūžu strādājot valsts labā uzkrājis pusmiljonu! Un Latvija fakin nav nozagta valsts?!”

Ārlietu ministrs Rinkēvičs sociālos tīklos taisnojās, ka protokolāri esot pārstāvējis valsti pēc Ministru prezidenta biroja lūguma. Tomēr izskatās, ka ministrs būs samelojies, jo no Latvijas valdības puses nekāda paziņojuma, ka Rinkēvičs būtu oficiāli deleģēts pārstāvēt valsti čempionāta atklāšanā vai šīs spēles laikā, nav bijis. Tieši pretēji – ir zināms, ka premjers Krišjānis Kariņš, veselības ministrs Daniels Pavļuts un arī infektologi iebilst pret hokeja čempionāta spēļu apmeklēšanu klātienē. Edgars Rinkēvičs ar savu zīmēšanos VIP zonā nodemonstrējis gan attieksmi pret valdības kolēģiem, gan arī pret tiem neskaitāmajiem cilvēkiem, kuri katru dienu ievēro Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās prasības.

Tikmēr Aigars Kalvītis taisnojas, ka īpašās personas, piemēram, tos, kuri piedalās čempionāta rīkošanā, var ielūgt organizatori. Spēles varot apmeklēt arī hokeja funkcionāri, sponsori, federācijas un viņu ielūgtās personas. Laikam jau Kalvītis būs aizmirsis LHF pirms čempionāta teikto, ka īpaši priviliģēto, kuri varēs skatīties spēles klātienē, čempionātā nebūs. Vai arī mēs kaut ko nezinām, un ministrs Rinkēvičs ar saviem teju pusmiljons eiro lielajiem uzkrājumiem patiesībā ir čempionāta sponsors vai vismaz hokeja funkcionārs?

Lai nu kā, bet šāda rīcība ir ministra necienīga un met ēnu uz visu valdību kopumā. Ja reiz ministrs nepilda pagaidām vēl spēkā esošo noteikumu par pasaules hokeja čempionāta norisi bez skatītājiem, kā valdība var prasīt, lai pandēmijas ierobežošanai noteiktos aizliegumus pilda tauta. Ministram Rinkēvičam pēc tik necienīgas rīcības būtu jāatkāpjas. Maz gan ticams, ka viņš to darīs.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment