Vīrieši, kuri ir pierādījums tam, ka labi cilvēki vēl joprojām eksistē

Kērks Smits (Kirk Smith)

1

Pirms trim gadiem 51 gadu vecais triatlonists Kērks Smits uzzināja, ka viņam ir neārstējams plaušu vēzis, kaut arī viņš savas dzīves laikā nebija izsmēķējis nevienu cigareti.

Prognozes nebija iepriecinošas – labākajā gadījumā viņam bija 5% iespējamība nodzīvot vēl piecus gadus.

Audzējs attīstījās retas ģenētiskās mutācijas rezultātā, tāpēc ārstēšanas iespējas bija stipri ierobežotas, taču viņš nepadevās un atrada risinājumu. Pēc smagiem un mokošiem  zāļu blakus efektiem, viņš tās nomainīja pret citām zālēm ar nosaukumu Zykadia, kas ir apstiprinātas ASV Pārtikas un zāļu administrācijā.

Jaunās zāles palīdzēja, un audzējs sāka sarukt, limfmezgli sāka attīrīties, un Kērks atkal varēja atsākt trenēties. Oktobrī viņš piedalīsies triatlona sacensībās PPD Ironman ASV Ziemeļkarolīnas štatā kopā ar vēža izpētes organizācijas Free to breathe komandu.

Šādi viņš mēģinās vērst uzmanību vēža pētniecībai, kas glābj dzīvības, un zālēm, kas ļauj vēža pacientiem dzīvot pilnvērtīgu un aktīvu dzīvi.

Markuss Antebi (Marcus Antebi)

2

Daži viņu uzskata par veselīga uztura industrijas dumpinieku. Organiskās pārtikas ķēdes Juice Press dibinātājs Markuss Antebi ir nolēmis likvidēt ātrās ēdināšanas nozari uz visiem laikiem.

Viņš pats uzauga, pārtiekot no ļoti neveselīga uztura, un vēlāk atkarība no cukura noveda līdz alkoholam, tabakai un marihuānai. 15 gadu vecumā viņš uzsāka rehabilitācijas kursu un kopš tā laika nav skatījies atpakaļ.

Tagad 30 gadu vecumā Markuss ir nolēmis mainīt cilvēku ēšanas paradumus.

Sava uzņēmuma mājas lapā viņš raksta: “Esmu uzņēmies misiju mainīt to, ka lielās organizācijas pārdod ļoti nekvalitatīvu pārtiku. Es iegūšu varu, lai spētu izmainīt cilvēku skatījumu uz pārtiku un uzturu.”

Freds Bisci (Ph.D. Fred Bisci)

3

Bisci mēdz dēvēt par “uztura krusttēvu”. Viņš ir dzimis 1929. gadā Ņujorkā un 50 gadus ir nodzīvojis, pārtiekot tikai no svaigiem produktiem. Viņš ir sniedzis konsultācijas tūkstošiem cilvēku, sākot no olimpiskajiem sportistiem līdz pat aktieriem par to, cik liela nozīme ir pareizam uzturam, lai novērstu deģeneratīvās slimības un uzlabotu atlētu fiziskās spējas.

Viņš pats savulaik ir noskrējis 18 maratonus, divus ultramaratonus, kā arī piedalījies boksa un svarcelšanas sacensībās. Bisci ir organizācijas Spartan Race vadītājs un saviem klientiem vienmēr atgādina, ka viņu organisms ir perfekta mašīna, kas reaģē uz dzīvesveida izvēli. Viņš uzsver, ka, izvēloties pareizos hobijus, var sasniegt iespaidīgus rezultātus.

Tims Medvecs (Tim Medvetz)

4

2001. gadā Tims cieta satiksmes negadījumā. Viņš brauca ar motociklu, un virsū uztriecās smagā automašīna. Pat pēc astoņām operācijām Tims joprojām bija daļēji paralizēts, un daudzi ārsti apgalvoja, ka viņš nekad pilnībā neatlabs.

Tomēr viņš atveseļojās un spēja sevi sadziedēt gan fiziski, gan emocionāli. Viņš sāka nodarboties ar alpīnismu un četrus gadus pēc avārijas tika līdz pat Everesta virsotnei.

Pēc šī neticamā sasnieguma Tims uzsāka savu projektu The Heroes Project, kas palīdz militāristiem uzveikt pasaules augstākās virsotnes. Nesen viņš vēlreiz uzkāpa Everestā kopā ar ASV Jūras spēku štāba seržantu Čārliju Linvilu (Charlie Linville), kurš bija pirmais kaujā ievainotais veterāns, kas uzkāpa pasaules augstākajā virsotnē.

Čārlijs Nouls (Charlie Knoles)

5

ASV gandrīz puse cilvēku, kas tiek atbrīvoti no federālā cietuma, astoņu gadu laikā atkal nonāk aiz restēm. Šī tendence samazinās par 30%, ja cietumnieki nodarbojas ar meditāciju.

Vēdiskās meditācijas skolotājs Čārlijs Nouls iemācījās meditēt jau četru gadu vecumā, un šobrīd to māca ieslodzītajiem.

ASV cietumu sistēmā, kur bieži vien nākas saskarties ar necilvēcīgu izturēšanos, Nouls ir pamanījis, ka meditēšana ieslodzītos padara laimīgākus, un viņiem ir vieglāk uzveikt stresu.

Kopā ar organizāciju Modern Om Nouls gatavojas uzsākt kampaņu, lai meditācijas praksi ieviestu arī citos ASV cietumos. Viņš cer, ka izdosies izveidot tādu cietumu, kas būs pilnībā balstīts uz šiem principiem.

Jarivs Kafri (Yariv Kafri)

6

Jarivs vienmēr ir kustībā. Viņš nodarbojas ar skriešanu, jogu, sērfošanu, slēpošanu, futbolu, kā arī ir piedalījies 30 triatlona sacensībās.

Tieši fiziskās aktivitātes viņam atklāja ko tādu, kas mainīja visu dzīvi. Pēc sērfošanas negadījuma viņam tika atklāts smadzeņu audzējs – plaušu vēzis, kas bija izpleties.

Lai arī audzēju varēja izoperēt, viņam joprojām bija vēzis. Neskatoties uz to, Jarivs turpināja iesākto un jau 10 dienas pēc operācijas uzkāpa uz velosipēda un nobrauca ierasto 30 jūdžu maršrutu gar Longailendas krastu. Viņš jutās dzīvs un vēlējās, lai tā jūtas arī citi.

Jariva bezpeļņas organizācija Supportersize piedāvā fiziskās nodarbības vēža pacientiem un viņu ģimenēm, kā arī organizē pārgājienus un sērfošanas nodarbības Ņujorkā.

Jarivs nezina, kas viņu gaida nākotnē, bet savā mājaslapā viņš raksta: “Mēs nevaram izārstēt vēzi, bet varam sniegt atbalstu tā slimniekiem, palīdzot rast prieku, solidaritāti un atbalstīt vienam otru.”

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment