Zinātnieki atklājuši, cik ilgi jāgaida līdz pirmajai kopā pavadītajai naktij, lai attiecības izdotos

Atbildes ir visnotaļ pretrunīgas.

Ko mēs zinām par saistību uzņemšanos un seksu

2000. gadu sākumā Ilinoisas Universitātes komunikācijas profesore Sandra Metsa veica pētījumu, lai uzzinātu, vai emocionāla saikne – konkrētāk, vārdu “es tevi mīlu” pateikšana pirms seksa pozitīvi iespaido attiecības ilgstošā laika posmā.

Pētījumā piedalījās gandrīz 300 koledžas vecuma vīrieši un sievietes, tika atklāts, ka tas atstāj pozitīvu iespaidu uz attiecībām.

Metsa uzzināja, ka pāri, kuri no sākuma nodevās mīlas priekiem un tad viens otram atzinās mīlestībā, piedzīvoja negatīvu attiecību pieredzi. Šīs sarunas ievadvārdi parasti skanēja nepārliecinoši vai vairāk atgādināja atvainošanos.

2403479007b113644bbdb

Lai arī tas nebūt nav pārliecinošs indikators par brīdi, kad vēlams iesaistīties intīmās izpriecās, Metsas pētījuma ietvaros tika izstrādāti klasiskie soļi, kuri abiem partneriem jāsper pirms intīma fiziska kontakta, tostarp otras personas iepazīšana, pirmais skūpsts un saistību uzņemšanās. Šī emocionālā saikne ir viens no attiecību pamatelementiem, skaidro psihoterapeite Tonija Kolmena.

Lasi vēl: Draugi, kuri dala gultu un mīlas priekus. Vai tā ir laba ideja?

Laba komunikācija un savstarpēja sapratne par attiecību virzību garantē to, ka pieredze ir pozitīva, par to psihoterapeite spriež pēc personiskās pieredzes darbā ar vientuļiem cilvēkiem, kuri strādā pie veiksmīgu attiecību dibināšanas.

Bartons Goldsmits, psihoterapeits no Kalifornijas štata, piekrīt, ka cilvēkiem emocionāli jāatrodas uz viena viļņa, lai rastu labāko laiku intīmu attiecību veidošanai.

“Abiem noteikti jāvienojas, ka nekas netiks sasteigts,” Goldsmits pauž savu pārliecību.

Citiem vārdiem sakot, ja neesi pārliecināts, tad labāk nogaidīt, līdz jūties ērti savas otrās pusītes sabiedrībā un labāk spēj izprast, kādu mērķu vadīti jūs abi veidojat attiecības. Kas attiecas uz gaidīšanas ilgumu, tas atkarīgs no katra pāra individuālās situācijas.

Avots: iflscience.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment