Zinātniski pierādīti seši iemesli kāpēc decembrī dzimušie mazuļi ir ĻOTI īpaši

 

4. Viņi ir ļoti veselīgi

Kolumbijas Universitātes Medicīnas fakultātes pētījumā meklēta saistība starp dzimšanas mēnesi un risku saslimt ar dažādām slimībām. Pētnieki analizēja datus par 1,75 miljoniem pacientu laika posmā starp 1900. un 2000. gadu, kā arī 1668 slimību un dzimšanas mēnešus un citus faktorus, tostarp ēdienkarti un fiziskās aktivitātes.

Secināts, ka jūnijā, augustā, janvārī un decembrī dzimušajiem mazuļiem nav izteikta nosliece saslimt ar smagām slimībām.
Savukārt oktobris un novembris šajā ziņā ir riskantāki mēneši.

Salīdzinājumā ar citiem gada beigu mēnešos dzimušajiem decembra bērniem varētu būt lielākas pretestības spējas dažādām slimībām.

 

5. Decembrī dzimušie bērni ir līdzsvarotāki

Salīdzinot ar vasarā dzimušajiem mazuļiem, ziemā dzimušie ir mazāk pakļauti garastāvokļa svārstībām.
Eiropas Neiropsihofarmakoloģijas koledžas pētījumā salīdzināja 366 studentu temperamentu. Ziemā dzimušie ne tikai izrādījās psiholoģiski stabilāki, bet decembrī dzimušie arī bērnībā mazāk niķojās.

Lasi arī: Ārsti Modrim deva tikai pusgadu. Tagad – nav audzēja pazīmju

6. Jaunāks var būt gudrāks

Ticiet vai ne, bet vecums negarantē gudrību! Divas ekonomistu grupas 2006. un 2007. gadā atklāja, ka bērniem, kas sāka iet skolā gadu vēlāk, ir ievērojami zemāks intelektuālā koeficienta līmenis un viņiem mācībās iet grūtāk nekā jaunākajiem klasesbiedriem.

Tāpēc nav tik traki! Ja raizējies par decembrī dzimušu mazuli, uz brīdi iedomājies, cik liels ir viņa potenciāls, sākot ar augstāku IQ līdz spēcīgākai imūnsistēmai – decembra mazuļi ir spēks, ar kuru jārēķinās.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment