Šis veikala īpašnieks nabadzīgajiem dala maizi par velti, tomēr cieš nosodījumu

Pēdējo astoņu gadu laikā aptuveni 200 Struņino pilsētiņas iedzīvotājiem, kas mitinās Vladimiras apgabalā Krievijā, nav nācies satraukties par maizes iegādi – tas viss, pateicoties kāda vietējā pārtikas veikala īpašnieka dāsnumam – vīrietis maizi trūkumcietējiem izdalījis par velti.

Mamuds Šaveršjans pirms 25 gadiem ieradās Krievijā no Armēnijas. Pirms uzņēmējdarbības uzsākšanas viņš strādāja par inženieri, bet tagad viņam pieder neliels pārtikas veikaliņš Struņino pilsētā. Tas īpaši ne ar ko neatšķiras no citiem veikaliem. Kādu dienu viss mainījās.

Pirms astoņiem gadiem, kad Mamuds strādāja par kasieri, viņš ievēroja kādu sirmgalvi, kura skaitīja sīknaudu, lai samaksātu par maizi. Viņš šādu gadījumu uzskatīja par apkaunojošu, tādēļ izsniedza pensionārei maizi, par to pretī neprasot samaksu. Todien viņš pieņēma lēmumu bez maksas izsniegt Stuņino pensionāriem kuponus, kurus veikalā var apmainīt pret baltmaizi vai rupjmaizi. Lai pārliecinātos, ka cilvēki ir informēti par šādu iespēju, viņš ielika sludinājumu vietējā avīzē.

Tas bija tikai sākums. Drīz pēc tam Mamuds paplašināja apgādājamo loku, izsniedzot bezmaksas maizi arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, lielām ģimenēm ar zemiem ienākumiem un trūkumcietējiem. Ziņas ātri izplatījās apkaimē, un drīz vien, lai saņemtu bezmaksas maizes kuponus Mamuda veikalā, ieradās arī ļaudis no blakus esošajām pilsētiņām.

Šobrīd pārtikas veikals “Erik” katru mēnesi izsniedz aptuveni 2 000 kukulīšus baltmaizes un 1 000 kukulīšus rupjmaizes. Tāpat veikals katru mēnesi bērnudārziem ziedo piparkūkas.

Taču stāsts ar to nebeidzas – tas, kādu attieksmi par labajiem darbiem veikala īpašnieks saņem no sabiedrības un pašiem maizes saņēmējiem, ir ļoti bēdīgi. Taču tas, kā viņš tiek ar to galā, ir apbrīnojami!

Lasi vēl: Puisis apgriež matus bez maksas bezpajumtniekiem, mainot savu un viņu dzīvi uz labo pusi

Lasi tālāk, šķirot nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment