1 vitamīns, kas spēj aizstāt sportiskās aktivitātes

Tas ir vitamīns C!

Šim vitamīnam piemīt daudzas dažādas labas īpašības. Tas novērš skorbuta rašanos un spēlē būtisku lomu ķermenim palīdzot absorbēt dzelzi. Pašu vitamīnu mēs parasti uzņemam ar citronu un apelsīnu palīdzību, bet visefektīvākais veids ir uzņemt to tablešu veidā, kad C vitamīna daudzums ir daudz ievērojamāks.

Tagad ir atklāts, ka C vitamīns sēj atdarināt sportošanas labās īpašības. Tas attiecas uz pieaugušiem cilvēkiem, kuriem ir liekais svars, jo C vitamīns rada tādu pašu ietekmi uz sirdi un asinsvadiem, kad cilvēks trenējas. Tas nav attiecināms uz regulāri fiziski aktīviem cilvēkiem.

Pētījumi rāda, ka pieaugušiem cilvēkiem ar lieko svaru, asinsvadi ražo palielinātā daudzumā olbaltumvielu- endoteliānu ET-1, kas būtiski sašaurina mazos asinsvadiņus. Asinsvadu sašaurināšanās noved pie lielākas iespējamības iegūt sirds un asinsvadu slimības, kas vēlāk var prasīt arī cilvēka dzīvību.

To var labot ar vieglu fizisko aktivitāšu veikšanu ik dienu vai, ja tas sagādā pārāk lielas problēmas, tad cilvēki ar lieko svaru var lietot C vitamīnu. Tomēr, jāatceras, ka nekādas tabletes nekad nesēs pilnvērtīgi aizstāt kārtīgu izkustēšanos.

Avots:  thehealthsite.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment