10 cukura diabēta pazīmes, kuras nedrīkst ignorēt!

1. Nemitīga vēlme doties uz tualeti

Ja jums nemitīgi jādodas uz tualeti, tas var būt saistīts ar urīnsistēmas problēmām vai arī pārlieki intensīvu šķidruma lietošanu. Gadījumā, ja nekas no iepriekš minētā nav saistīts ar jūsu situāciju, bet nemitīgi prasās uz tualeti, tas var būt saistīts ar cukura diabētu. Nierēm tiek uzkrauts papildu darbs, cenšoties caur urīnu izvadīt organismā uzkrāto cukuru.

2. Slāpes

Šis simptoms ir cieši saistīts ar iepriekšējo punktu. Kad organisms zaudē daudz šķidruma, tas cenšas atgūt zaudēto, izjūtot stipras slāpes.

3. Nemitīga bada sajūta

Nemitīgs izsalkums un bada sajūta var būt saistīta vai nu ar pārāk augstu vai pārāk zemu cukura līmeni organismā: hipoglikēmija vai hiperglikēmija. Organisma šūnas nesaņem pietiekoši daudz cukura, dodot par to ziņu smadzenēm.

Lasi vēl: 5 pazīmes, kas liecina, ka miega trūkums slikti iespaido darba spējas! Jaizlasa ikvienam!

4. Sausa mute

Sausa mute var radīt ļoti nepatīkamas sajūtas, turklāt liecināt par nopietnām veselības problēmām. Tas liecina ne tikai par atūdeņošanos, bet ir arī bīstams signāls, kas var signalizēt par otrā tipa diabētu. Līdzko āda paliek sausa, tā kļūst daudz uzņēmīgāka pret baktērijām, palielinot risku iegūt dažādas slimības un problēmas ar smaganām un zobiem.

5. Nenoskaidrojams bezspēks

Neizprotams un ārkārtīgi liels nogurums vai bezspēks – simptoms, kuru nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt. Pavisam normāli ir izjust nogurumu pēc fiziskas slodzes, bet var arī gadīties, ka organisms glikozes trūkuma dēļ patērē pārāk daudz enerģijas.

Diabēta gadījumā nogurums ir neatņemama sastāvdaļa, jo arī biežā došanās uz tualeti nakts laikā traucē mums kārtīgi izgulēties.

6. Redzes traucējumi

Vissmagāk no diabēta cieš tieši acis. Augstais cukura līmenis asinīs lēnām izmaina acs tīklenes, kā arī kopējo acs struktūru. Tas ir iemesls, kādēļ lēnām viss sāk izplūst.

Cukura diabēta pacienti mēdz redzēt gaismas uzplaiksnījumus vai arī pēkšņus redzes izkropļojumus.

Pats briesmīgākais ir tas, ka cukura diabēts ļoti bieži piezogas negaidot, tādēļ diabētiķi bieži zaudē redzi vai arī pēkšņi to neatgriezeniski sabojā.

7. Infekcijas

Baktērijas, vīrusi un infekcijas daudz ātrāk attīstās vidē, kur ir daudz glikozes, tādēļ cukura diabēta slimnieki daudz biežāk cieš no dažādām slimībām. Vaginālā kandidoze, ādas sēnīšu slimības un urīnizvadsistēmas inefekcijas – visizplatītākie diabēta rezultāti.

8. Nejūtīgums un ekstremitāšu tirpšana

Tas saistāms ar nervu sistēmas darbības traucējumiem, kuras izraisa diabēts. Nepatīkamās sajūtas mēdz uzrasties un uzreiz pazust, pēcāk atkal uzrodoties. Reizēm šādas sajūtas tiek pavadītas kopā ar sāpēm un iekaisumiem.

Ja šī problēma netiek risināta laikus, nervu sistēmas traucējumi var būt neatgriezeniski, radot tikai vēl vairāk problēmu.

9. Krasa pieņemšanās svarā vai svara zudumi

Ja gadījumā strauji bez jebkādiem iemesliem pazaudējāt vai pieņēmāties svarā, tas var liecināt par cukura diabētu. Organisms nav spējīgs tikt galā ar insulīnu.

Tā kā šūnas nesaņem pietiekoši daudz glikozes, tās sāk ņemt olbaltumvielas no muskuļiem, lai iegūtu enerģiju. Smagākos slimības gadījumos cilvēkam pastiprināti gribas saldumus, kā rezultātā palielinās liekais svars.

10. Lēni dzīst traumas vai iegriezumi

Tā kā asinsvadi ir bojāti, jebkādu pušumu dzīšanas laiks palielinās. Cukura samazināšanās traumē vēnas un artērijas, būdami par iemeslu tam, kādēļ viss dzīst daudz lēnāk.

Ņemiet vērā, ka otrā tipa diabētu var novērst ar veselīgu dzīvesveidu. Nepieļaujiet, ka veidojas liekais svars, nesmēķējiet un sekojiet līdzi tam, ko lietojat uzturā!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Vita</cite>

    Labs raksts https://dzentlmenis.lv

  • <cite class="fn">Tatjana</cite>

    Katru gadu konstatē arvien vairāk cukura diabēta saslimšanas gadījumu, un atklājas, ka liela dala cilvēku ar sūdzībām nav savlaicīgi vērsušies pie ārsta, lai varētu noteikt diagnozi. Sabiedriskās domas pētījumā iegūtie dati liecina, ka kopumā iedzīvotājiem ir pienēmuni un aptuvenas zināšanas par to, kas ir cukura diabēta slimība, bet lielākajai dalai nav konkrētu zināšanu par slimības izpausmēm, sekām, kuras rodas neārstējoties, kā arī par palīdzības sniegšanu līdzcilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts: https://www.diabetapacientiem.lv/uzziniet-vairak-par-cukura-diabetu/

Leave a Comment