10 medikamenti, kas negatīvi ietekmē nieru darbību

3. COX-2 inhibitori, tajā skaitā celekoksiba. Divas šāda veida vielas jau ir aizliegts pievienot preparātiem, jo tās izraisīja sirds un asinsvadu toksikāciju: rofekoksibs un valdekoksibs. Šīs ir īpašas NPL vielas, kas tika izveidotas ar mērķi palīdzēt kuņģim, taču ir tik pat kaitīgas nierēm kā citi NPL.

4. Preparāti pret dedzināšanu no inhibitoru klases, kuros ietilpst omeprazols, lansoprazols, pantoprazols, rabeprazols, ezomeprazols.

5. Pretvīrusu preparāti, tajā skaitā aciklovīrs, kas paredzēts herpes vīrusa ārstēšanai, indinavīrs un tenofovīrs, kas tiek izmantoti HIV infekciju ārstēšanā.

6. Zāles pret augstu asinsspiedienu, ieskaitot kaptoprilu.

7. Līdzekļi, kas paredzēti reimatoīdā artrīta ārstēšanai, tostarp arī infliksimabs, hlorohīns un hidroksihlorohīns, kurus lieto malārijas un sarkanās vilkēdes ārstēšanā.

Lasi vēl: Uzzini, kas notiktu ar tavu veselību, ja katru dienu dzertu šotu tekilas; pārsteidzoši!

8. Litijs, ko izmanto bipolāru traucējumu ārstēšanā.

9. Pretkampju līdzekļi, ieskaitot fenitonīnu un trimetadionu.

10. Ķīmijas terapijas līdzekļi, tajā skaitā interferons, pamidronāts, cisplatīns, karboplatīns, ciklosporīns, takrolīms, hinīns, mitomicīns C, bevacizumabs un antitireoīdie preparāti – propiltiouracils, kas novērš vairogdziedzera darbības traucējumus.

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">beverina</cite>

    N U KO TAD MAN DARIT? ja man ir augsts asinsspiediens un regulari jalieto medikamenti kas pazemina asinsspiedienu. sargajot nieres iedzivoties insulta nelietojot zāles?

    • <cite class="fn">Anonīms</cite>

      Ja Tev ir augts asinsspiediens tad to var normalizēt, bez zālēm. Līdz ar ko samazina risku iedzīvoties insultā un infarktā. Varu padalīties informācijā, kā to izdarīt.

    • <cite class="fn">Ulvis</cite>

      Ja Tev ir augts asinsspiediens tad to var normalizēt, bez zālēm. Līdz ar ko samazina risku iedzīvoties insultā un infarktā.

  • <cite class="fn">Ulvis</cite>

    Uzraksti, izstāstīšu- [email protected]

Leave a Comment