11 ieradumi cilvēkiem, kuri patiesībā slēpj depresiju

6. Viņiem var būt nopietni ieskati par dažādu vielu izmantošanu.

Cilvēks, kurš cīnās ar depresiju, ļoti labi zina, kas ietekmē viņa garastāvokli.

Viņš zina, ka alkohols ir depresiju pastiprinošs un, ja to iedzers par daudz, nevarēs cīnīties ar depresīvo stāvokli un neizrādīt to. Viņš tāpat zina, ka kofeīns un cukurs noskaņojumu paceļ, tāpat kā izrakstītie antidepresanti. Un viņi lieliski zina, ko ar ko nedrīkst maisīt.

Viņi to visu ļoti labi zina, tādēļ ka viss augstāk minētais ietekmē noskaņojumu vairāk nekā cilvēkiem, kam nav depresijas.

7. Viņiem var būt ļoti skaidri un vienkārši priekšstati par dzīvību un nāvi. 

Ne katram depresīvam cilvēkam ir bijušas pašnāvnieciskas domas. Tomēr depresija bieži vien provocē domas par dzīves jēgu. Un cilvēks sāk neminīgi meklēt atbildes uz dzīvē svarīgiem jautājumiem, saprotot, ka visi neizbēgami ejam pretī nāvei. Tādas biežas ieslīgšanas smagās pārdomās var novest līdz tam, ka no tām ir grūti “iznirt”.

8. Viņi bieži ir talantīgi un ekspresīvi.

Daudzi no talantīgākajiem aktieriem, mūziķiem un pasaules līderiem ir šī “mēra”, ko sauc par “dvēselisko saslimšanu”, skarti. Tāds pārdzīvojumu un emociju dziļums bieži vien raksturīgs radošiem cilvēkiem. Viņi spēj tajā rast pozitīvo un negatīvo daļu un iepludināt to radošumā, parādot dzīves krāsainību caur emociju ēnām, kuras izjūt.

9. Viņi bieži visā meklē jēgu.

Katrs vēlas redzēt kādu dzīves mērķi. Mēs vēlamies būs pārliecināti, ka viss, ko darām, ir jēgpilns un dod kādu labumu. Vēlamies būt pārliecināti, ka virzāmies uz pareizo pusi.

Un cilvēki ar slēpto depresiju tāpat vēlas visu to, bet ar vēl lielāku vēlmi un vilšanos. Baiļu un neadekvātuma sajūta par notiekošo ne tuvu nav jaunums tiem, kuru prātu un dvēseli pārņēmusi depresija. Un ļoti bieži cilvēki vēlas kaut kā kompensēt viņu iekšējo ievainojamību.

Tādēļ viņi var mainīt virzienus, kuros iet un būt aizrautīgi, meklējot īsteno laimi.

10. Reizēm viņi var izrādīt savas sāpes un dot nelielu mājienu, ka viņiem vajadzīgs atbalsts.

Pat cilvēks, kurš jau saradis ar depresiju un zina, kā dzīvot ar šo “pārāk stipri savilktu jostu”, reizēm vēlas gūt atbalstu. Taču tādi saucieni no it kā stipriem cilvēkiem pēc palīdzības var palikt nepamanīti. Reizēm viņiem vienkārši šķiet bīstami justies vientuļiem, pat ja viņi apgalvo pretējo. Un ja pēkšņi viņi spēj atklāties un pastāstīt, kas ar viņiem notiek, tad zini – tas ir viens no svarīgākajiem brīžiem, tieši tādi brīži rada spēcīgu un drošu tiltu mūsu attiecībās, tādēļ ka ir neiespējami visu laiku sevi mocīt un slēpt savas patiesās jūtas no labākā drauga vai mīļotā.

11. Viņi meklē mīlestību un atbalstu kā visi cilvēki.

Nevēlēšanās izrādīt uz āru savus dvēseles dēmonus nenozīmē nevēlēšanos rīkoties negodīgi. Cilvēki dzīvo, slēpjot savu depresiju, lai iemantotu aizsardzību – viņu sirdij un tuvinieku sirdīm.

Mēs dzīvojam pasaulē, kurā nākas slēpt visu, kas nav skaists. Bet jums nav pienākuma tā darīt.

Lasi arī: Šis ir Zemes stihijas enerģijas gads; Precīzs horoskops 2019. gadam visām zodiaka zīmēm

Pats labākais, ko varat darīt tā cilvēka labā, kuram ir depresija – saprast, ka viņiem vajadzīga mīlestība un atbalsts kā jebkuram cilvēkam uz pasaules.

Nekad nenovērsieties no cilvēka, kurš cīnās pats ar sevi. Raudiet, kad vēlaties. Pasniedziet palīdzīgu roku, pat ja jūsu priekšā aizcērt durvis. Atveriet savu dvēseli, neskatoties uz bailēm būt nesaprasti. Ja mēs turpināsim neievērot “slikto”, tad arī labais paliks nepamanīts.

 

Avots: onedio

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment