11 ieradumi cilvēkiem, kuri patiesībā slēpj depresiju

Mēs tiecamies domāt, ka cilvēki dzīves nedienas neslēpj un ir pamanīt tik viegli kā rētas pēc kaujas. Bet ziniet, ka dvēseles rētas reizēm nav viegli saskatīt, īpaši tiem, kuri necenšas to darīt. Problēma ir tajā, ka pasaule kļūst it kā ļaunāka, ja mēs necenšamies viens otru saprast, raksta portāls la.lv un veselam.lv.

Depresija nereti var noritēt nepamanīta un neatpazīta. Bet ir arī cilvēki, kas slēpj savu depresiju no citiem, lai nerādītu cīņu ar saviem iekšējiem dēmoniem. Šādi cilvēki var būt ārstēšanās procesā vai neārstēties, viņi var dalīties savos pārdzīvojumos ar tuviniekiem, bet var arī par tiem nevienam nestāstīt.

 

Lūk, pazīmes, kas var liecināt, ka cilvēks slēpj depresiju:

1. Cilvēki ar slēpto depresiju var apzināti izskatīties tā, it kā viņiem viss ir labi un pat visu laiku (it kā) izstarot prieku un laimi, vienmēr būt pacilātā garastāvoklī.

Ja jūs domājat, ka depresīvi cilvēki vienmēr ir sagumuši, jūs kļūdāties. Depresija nav vienkārši slikts noskaņojums. Tie, kuri dzīvo, visu laiku izjūtot depresīvu stāvokli, var iemācīties vadīt savas virspusējās emocijas un pat izskatīties pēc pašiem laimīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Mēs esam dažādi. Diezgan bieži cilvēki dziļā depresijā kontrolē sevi cilvēku acīs un izskatās visnotaļ pozitīvi, neskatoties uz to, kas notiek dvēselē. Neviens nevēlas ar savām problēmām citus apgrūtināt, pat ja dēļ tā nāktos pieņemt savas patiesās jūtas.

2. Viņi var pastāvīgi lietot kādus medikamentus.

Ir nopietnas depresijas ārstēšanās metodes, kurās izmanto medikamentus un terapijas kursu.

Taču bez zālēm ir vēl ikdienas ieradumi, dzīvesveids. Piemēram, noteikta mūzika, vingrinājumi, pastaiga – viss, kas palīdz izrāpties no melnā depresijas cauruma. Slēpjot depresiju no citiem, patiesi briesmīgi, ka cilvēkam nākas cīnīties vienatnē.

3. Viņiem var būt nopietnas grūtības šķirties.

Ja jūs jebkad esat bijuši depresijā, varat saprast, ka tas ir grūts dzīves periods ne tikai tam, kurš ir depresijā, bet arī tam, kurš ir šim cilvēkam līdzās. Reizēm, kad tu pielaid kādu sev tuvu klāt un ļauj ieraudzīt savu iekšējo cīņu un nelaimīgumu, otrs vienkārši no tevis aiziet. Liekas, ka grūti ir vainot to, kurš aiziet, bet cilvēkam ar depresiju šķiršanās var raisīt pastāvīgu pamestības sajūtu līdzās vientulības sajūtai. Lai tā nenotiktu, cilvēki mēdz slēpt depresiju no mīļajiem cilvēkiem. Jo nav nekā sāpīgāka kā saprast, ka tava tumšā dvēseles puse ir tik baisa, ka pat mīļotais cilvēks uz to nevarētu skatīties.

4. Viņi var izdomāt savu patieso stāstu slēpjošu leģendu.

Tas var būt jebkas, ar ko izskaidrot dīvainības, sākot no iegriezumu uz rokas līdz neēšanai. Cilvēki ar dažāda veida depresijām izjūt daudzas grūtības, kuras var laiku palaikam ietekmē normālo dzīvi. Tādos gadījumos viņi izdomā dažādas atrunas, kas slēpt viņu dvēseles sāpes. Visbiežāk viņi paši nevēlas atzīt sev, ka ir uz robežas, jo lieliski zina, kā noslēpt savu patieso stāvokli.

5. Viņiem var būt dīvaini ēšanas un dienas režīma paradumi.

Tās ir nenozīmīgas pazīmes, bet tām var būt nopietnas sekas.

Lasi arī: Šis ir Zemes stihijas enerģijas gads; Precīzs horoskops 2019. gadam visām zodiaka zīmēm

Tas, kurš dzīvo, cenšoties slēpt savu depresiju, reizēm atļaujas tikai vieglus mājienus par to. Pārlieks vai nepietiekams miegs ir viena no acīmredzamām depresijas pazīmēm. Tas pats attiecas uz ēšanu – ja jūsu tuvinieks ēd pārāk daudz vai maz, tas ir trauksmes zvans! Ēdiens un miegs ir galvenie veselības elementi. Un tos cilvēks pats var kontrolēt. Depresija rada apstākļus, kad cilvēks mēģina sevi kontrolē. Miegs tad varbūt ir vienīgā iespēja atslēgt apziņu un aiziet no sāpēm vai, tieši otrādi, kļūst par neiespējamu mokošo domu dēļ. Tas pats attiecas uz ēdienu.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment