11 pazīmes, kas liecina, ka tu esi savu toksisko attiecību izraisītājs

maxresdefault

3. Tu bieži draudi šķirties. Un to tu izmanto arī, lai tiktu pie tā, ko tu vēlies. Laikam lieki piebilst, ka tas ir nežēlīgi pret otru.

4. Tu esi karstgalvis. Ja tev ir raksturīgs cikls “dusmas, nožēla, kauns”, tad tas visdrīzāk nav otrs, kurš ir izprovocējis tavas dusmas – problēma ir tevī. Otram šādas dusmu lēkmes nav jāpacieš.

5. Tu nerisini problēmas. Tas, ka tev ir vieglāk ignorēt problēmu, nenozīmē, ka otram tā arī ir. Ja arī tu izvairies no problēmas pārrunāšanas, tad tu vienkārši moki otru, jo otram šī problēma iekšā veļas aizvien lielāka un lielāka.

6. Tu domā tikai par sevi. Citiem vārdiem sakot, tev ir narcistiska personība un tevi interesē tikai tas, kas skar tevi.

7. Tu patiesībā nemaz nevēlies attiecības. Cilvēki pēc dabas ir sociālas būtnes un viņiem ir nepieciešams kāds kompanjons arī tad, ja attiecības nav tas, ko viņi konkrētajā brīdī vēlas. Pats nepatīkamākais rodas tad, ja viens domā, ka viņš ir attiecībās, otrs šo domu pastiprina, bet patiesībā zina, ka attiecības ilgs pavisam neilgu laiku, līdz konkrētais cilvēks apniks.

8. Tu neizrādi emocijas. Šādi tu tikai liec otram apšaubīt tavas jūtas un iesaisti attiecībās, kā arī liec justies apdraudētam un nedrošam.

Lasi vēl: Padomi, kā izbeigt toksiskas attiecības – tev beidzot ir jāsaņemas!

9. Tu pazemo otru. Visbiežāk cilvēki šo dara neapzināti, piemēram, publiski pastāsta kādu, viņuprāt, smieklīgu atgadījumu, kur galvenais varonis ir otrs cilvēks. Lieki piebilst, ka otru tas var aizvainot. Nemaz nerunāsim par apzinātu pazemošanu.

10. Tu neaizstāvi otru. Runa šeit pat nav par fizisku aizstāvēšanu, bet gan emocionālu. Ja tu ļauj kādam ģimenes loceklim vai draugam kāpt uz galvas vai “uzbraukt” savai otrajai pusītei, tad tu esi vienkārši nežēlīgs. Tava otrā pusīte saprot, ka tā ir tava ģimene vai draugi un, ja arī viņai gribētos kaut ko asu pateikt pretī, viņa saprot, ka tas jebkurā gadījumā iedragās attiecības gan ar viņiem, gan tevi, tāpēc labāk noklusēs un uzklausīs apvainojumus. Tas, kura ģimene vai draugi sāk “izrunāties” – tam arī viss jānogludina.

11. Tava otrā pusīte visu uzzina pēdējā. Kaut arī otrā – ja jūs esat attiecībās, tad tajā brīdī, kad tu nedod ziņu par nozīmīgām lietām otram visupirms, tad tu liec viņam justies nenozīmīgam.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uzdrošinies un piepildi savus sapņus! https://goo.gl/MQAn8g</cite>

    Vari ticēt horoskopiem, vari meteorogam Tralim un laika vērotājiem, vari ticēt kam citam. Bet – lai kaut kādu rezultātu sasniegtu, kaut kas jādara. Ja neko citu – vismaz nopērc sev loterijas biļeti.
    Pirmā iemaksa par labu auto, dzīvokļa kredītmaksājums, dāvanas tuviniekiem, ballīte ar draugiem, atvaļinājums ar ģimeni siltzemju kūrortā, varbūt studiju maksa Universitātē vai iemīļotā sporta nodarbības lielajam bērnam – tas viss ir tepat blakus. Kas teica, ka nevar sasniegt zvaigznes? Vai mēģināsi pasniegties pretī savas Veiksmes pastieptajai rokai?

Leave a Comment