11 vakara ieradumi, kas nemanot vairo tavu lieko svaru – tas ir neticami svarīgi!

 

2. Vakariņu izlaišana

Pretēji populārajam uzskatam, ēdienreizes izlaišana nepalīdzēs zaudēt svaru. Tā palēninās metabolismu un nākamajā ēdienreizē tev gribēsies apēst vēl vairāk, turklāt neēšana var radīt trauksmainību.

Kā labāk rīkoties: ja vakariņās nejūti izsalkumu, centies apēst nelielu porciju vieglu salātu vai jogurtu ar augļiem.

3. Ogļhidrātu ēšana vakariņās

Gluži tāpat kā ar eļļā ceptajiem ēdieniem, tavam ķermenim vienkārši nepietiek laika sadedzināt uzņemto kaloriju daudzumu.

Kā labāk rīkoties: Ja esi ogļhidrātu mīļotājs, notiesā šķēlīti picas vai makaronus pusdienās, tad tavam ķermenim būs pietiekoši daudz laika kaloriju sadedzināšanai. Vakarā ieteicams izvēlēties olbaltumvielas, dārzeņus vai augļus.

4. Eļļā ceptu ēdienu ēšana vakariņās

Mums visiem šad un tad labpatīk apēst eļļā ceptus ēdienus, bet vakariņu laikā tā ir slikta doma. Vakarā ķermenim nepietiek laika sadedzināt tikko notiesāto lielo kaloriju skaitu. Dodoties gulēt, tev var būt grūtības aizmigt, jo ķermenis cenšas pārstrādāt ēdienu.

Kā labāk rīkoties: Krāsnī cepts, grilēts vai tvaicēts ēdiens ir veselīgāks.

5. Asu ēdienu ēšana vakariņās

Zināms, ka asi ēdieni uzlabo vielmaiņu, tomēr, ja piedzīvosi grēmas vai ēdiena nesagremošanu, noteikti atteiksies no šiem ēdieniem vakarā.

6. Našķēšanās pēc vakariņām

Našķēšanās pēc vakariņām ir vājība, kas piemīt daudziem no mums. Gabaliņš siera kūkas, popkorns, saldējums, un tu saproti, ka esi apēdis daudz bezvērtīgu kaloriju, kuras netiks sadedzinātas. Ideālā gadījumā vakarā vajadzētu atteikties no našķēšanās, tomēr, ja vēlies kaut ko apēst, raugies, lai ēdiens būtu viegls un nesaturētu vairāk par 200 kalorijām. Labākā izvēle būs puse ābola, kas sagriezta daiviņās un apziesta ar zemesriekstu sviestu, pilngraudu pita ar humusu vai saujiņa riekstu.

Vērtīgs padoms: Bieži vien slāpes izraisa ēstgribu, tādēļ pirms ver vaļā ledusskapi, pamēģini izdzert glāzi ūdens.

Lasi vēl: Ja tu izdzersi 2 glāzes tieši ŠĪ alkohola ik vakaru, tas palīdzēs tev nomest svaru!

7. Vakara deserts

Iepriekš jau noskaidrojām, ka vakarā nevajadzētu našķēties, bet tieši saldumi ir sliktākais, ko vari uz nakti ielikt kuņģī. Baltais cukurs un milti ātri tiek pārveidoti par tauku šūnām.

Kā labāk rīkoties: Pataupi desertu brokastīm.

8. Došanās gulēt tūliņ pēc vakariņām

Dodoties pie miera uzreiz pēc vakariņu ieturēšanas, tu neļaj kuņģim sagremot apēsto. Šādā veidā tavs ķermenis radīs vairāk tauku šūnu, un tu tiksi pie ilgtermiņa gremošanas problēmām.

9. Alkohola un kofeīna lietošana

Kā alkohols, tā arī kofeīns satur daudz tukšo kaloriju. Tie arī padarīs miegu saraustītu.

Kā labāk rīkoties: Vakarā krūze tējas būs vislabākā izvēle.

10. Elektronisko ierīču lietošana gultā

Televizors, planšete, telefons, e-grāmata – visas šīs ierīces izstaro gaismu, kas aizmigšanu padara grūtāku. Laika gaitā šīs ierīces uz tavu veselību atstās negatīvu iespaidu.

Kā labāk rīkoties: Noliec elektroniskās ierīces malā un tā vietā lasi grāmatu vai klausies mūziku.

11. Ilgstoša palikšana nomodā

Nepietiekams miegs palēnina metabolismu un var likt tev justies izsalkušam. Ja bieži vēlu paliec nomodā un esi pieradis našķēties, zini, ka šie ieradumi liek uzkrāties tauku šūnām. Katram diennakts laikā nepieciešams 7-8 stundu ilgs miegs, un, ja tu to regulāri ignorē, tas noteikti ir viens no svarā pieņemšanās iemesliem.

Avots: viralnova.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment