12 brīdinājuma zīmes, kas liecina par pārāk lielu stresu – UZMANIES!

 

3. Pēkšņa izsitumu parādīšanās uz sejas

Stress izraisa iekaisumu veidošanos, kura dēļ uz sejas var parādīties izsitumi vai pat akne.

4. Sāpes krūtīs, paātrināta sirdsdarbība, drudzis

Pārlieku liels stress var izraisīt trauksmainību, kas noved pie sāpēm krūtīs. Sliktākos gadījumos pārāk biežie satraukumi izraisa asinsvadu aizsprostošanos, kas noved pie daudz nopietnākām veselības problēmām.

5. Hroniskas iesnas un infekcijas slimības

Stresa hormoni palielina IgE daudzumu, tā ir asins olbaltumviela, kas ir atbildīga par alerģiskām reakcijām.

Augstam asinsspiedienam kombinācijā ar psiholoģiskām problēmām tiek nozīmīgi pazemināta imūnsistēmas darbība, tieši tādēļ cilvēks kļūst uzņēmīgs pret vīrusiem un saaukstēšanos.

6. Nogurums un enerģijas trūkums

Stress stimulē spriedzes līmeni un iztukšo ķermeņa rezerves, izraisot kā fizisku, tā garīgu nogurumu.

7. Pazemināts libido

Stresa ķīmiskās vielas ir spēcīgākas par smadzeņu ķīmiskajām vielām, kas liek mums vēlēties mīlestību un seksu. Pārāk liels daudzums stresa kaitē tavam libido un noved pie auglības un ovulācijas problēmām.

Lasi vēl: Tu noteikti nezināji, cik bīstams ir pārāk liels stress – tas var novest līdz ļaunākajam!

8. Nogursi un niezoša āda

Nervu šūnas, kas tiek aktivizētas stresa ietekmē, izraisa ādas niezēšanu. Turklāt stresam patīk fiziski izpausties, parādoties nogurušas ādas veidā.

9. Miega traucējumi

Kad mūs pārņem stress, ir grūti baudīt saldu miegu. Miega traucējumi tikai pasliktina situāciju, liekot cilvēkam neracionāli domāt, izraisot galvassāpes un frustrāciju.

10. Depresija, vientulība, sociālā izolētība

Līdz ar stresu tavā dzīvē ienāk arī depresija un vientulība, tas var novest pie vēlmes izolēties no sabiedrības. Tas ir pamats uztraukumam, jo pārlieku liela stresa ietekme noved pie pilnīga garīgā un fiziskā izsīkuma.

11. Vēdera un gremošanas problēmas

Tici vai nē, starp smadzenēm un gremošanas traktu ir visai sarežģītas attiecības. Mēs zinām, ka stress ietekmē smadzenes un tas netieši izraisa arī gremošanas problēmas. Pie vēdergraizēm, nesagremošanas, vēdera krampjiem, caurejas un aizcietējumiem vari vainot stresu.

12. Neizskaidrojams svara zudums vai pieņemšanās svarā

Stress ne tikai palielina vēlmi pēc saldumiem, bet arī kāri pēc ātrajām uzkodām, kas noved pie pieņemšanās svarā. No otras puses, citi var just pilnīgu apetītes zudumu un dramatiski nokristies svarā.

Cilvēka ķermenis savā veidā brīdina mūs par iespējamām veselības problēmām, ar kurām nāksies saskarties, ja esošā stresa situācija netiks atrisināta laikus. Ir ļoti svarīgi laikus spēt pamanīt pirmos slimību simptomus un tos novērst.

Avots: wittyfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment