3 jautājumi, kas sev ir jāuzdod, pirms katra lielā pirkuma veikšanas

Divas problēmas: Vai tiešām tu to vari atļauties? Vai tas būs iztērētās naudas vērts?

Tika aptaujāti draugi, kolēģi un žurnāla Men’s health Facebook lapas sekotāji, lai uzzinātu, kādas stratēģijas viņi izmanto, lai veiktu gudrus pirkumus. Viņi sniedza simtiem ieteikumu – no tiem visiem tika atsijājāti trīs vislabākie.

Tie ir foršākie paņēmieni, ko vīrieši izmanto, lai netērētu pārlieku daudz sūri un grūti nopelnītās naudas. Viss, kas tev jādara – jāuzdod sev šie jautājumi.

Vai nākotnē tu arī to vēlētos?

Pirms tu izdari lielu pirkumu, nogaidi nedēļu par katriem 100 Eiro no preces vērtības. Ja tu esi kā apsēsts ar jaunu 300 Eiro vērto austiņu iegādi, pagaidi 3 nedēļas, lai redzētu, vai tu tās vēlāk vispār vēlēsies. Jā, tam ir nepieciešams gribasspēks, bet, ja gaidīšanas laikā šai precei pazemināsies cena, varēsi atturēties no turpmākā gaidīšanas perioda, iegādāties vēlamo un ietaupījumu iekrāt.

Vai tu varētu atļauties divas tādas preces?

Esi gatavs tērēt naudu par dārgu pirkumu? Pajautā sev, vai tu varētu atļauties divas šādas lietas? Gadījumā, ja tev straujāk sāk sisties sirds, un tu iedomājies, ka, lai iegādātos divas šādas preces, būs jāatdod pārāk liela naudas summa, piebremzē. Ja gadījums ir tieši tāds, tad šis pirkums var pēcāk tev sagādāt finansiālu stresu, ja ne tūlītēju, tad tas var notikt tuvā nākotnē. (Piemēram, gadījumā, ja pēkšņi tavai mašīnai būs nepieciešami 600 Eiro vērti remontdarbi.) Un kuram gan ir vajadzīgs lieks stress?

Vai tas ir padarītā darba vērts?

Aprēķini vienas savas darba stundas samaksas likmi. Paturi šo skaitli prātā. Kad tu ieraugi kaut ko tādu, ko vēlies iegādāties, pajautā sev, vai šī prece ir to darba stundu vērta? Apziņa, ka tev būtu jāstrādā 40 stundas, lai iegādātos jaunu pulksteni, ļaus tev mainīt lietu iegādes perspektīvu. Patiesība ir tāda, ka pēc šī pirkuma iegādes, tavā bankas kontā naudas daudzums nepieaugs, jo šīs preces vērtība ir viena neapmaksāta darba nedēļa.

Avots: www.menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Evija</cite>

    Ļoti labi padomi.
    Klāt pieliktu vēl kādu – iet un pelnīt. Ir skaidrs, ka strādājot 8-17 godīgu darbu neko nenopelnīsi, knapi sanāks dzīvošanai – samaksāsi par īri, nopirksi pārtiku un atkal gaidi algu, varbūt starplaikā atļaujoties kādu mazu prieciņu. Ne visi var atļauties, maksājot uzreiz, nopirkt salonā jaunu telefonu, datoru, auto, samaksāt par studijām savam bērnam. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! Reģistrējies un saņem vienu loterijas biļeti par brīvu: http://bit.ly/2dDdCfs Paņem savu Džekpotu!

Leave a Comment