3 lietas, kuras rada bezmiegu

Hroniskas sāpes

Jebkāds ikdienas diskomforts, kas tevi novārdzina var ietekmēt tavu miega veselību. Artrīts, muguras sāpe un nepārejošas galvas sāpes- šie ir tikai pāris piemēri, kas tev neļauj aizmigt naktīs. Nacionālā Miega institūts Amerikā atklāja, ka tikai 36% iedzīvotāju ar hroniskām sāpēm pietiekami labi izguļas naktīs, visi pārējie mokās ar bezmiegu un cenšas to uzlabot, dzerot zāles. Tomēr, arī tikai 65% cilvēku, kuri neizjūt sāpes, apgalvo, ka viņiem naktīs ir pietiekami labs miegs. Miega neesamība, var padarīt bezmiega kondīciju vēl sliktāku.

Konkrētu medikamentu lietošana

Tādas zāles, kuras ir paredzētas saaukstēšanās ārstēšanai, asinsspiediena samazināšanai, astmas un depresijas ārstēšanai, var izraisīt bezmiegu. Pat, ja tu jau dienas gaitā, laicīgi, pirms gulēt iešanas, atsakies no kofeīna, tas var nepalīdzēt tavam miega stāvoklim. Jo šāda veida medikamenti mēdz saturēt kofeīnu, par kuru tu pat nezini. Par laimi ir arī alternatīvi medikamenti, kuri nesatur kofeīnu, tāpēc ir vērts pajautāt par to savam ārstam.

Satraukums vai depresija

Mūsu ikdienas pārdzīvojumi mums bieži neļauj aizmigt arī naktīs. Domas šaustās no vienas tēmas, pie otras. Atceries vienu problēmu, pēc tam nākamo. Ir nepārtraukts satraukums, prāts nevar “atslēgties”, tāpēc tu nevari aizmigt. Un, ja cilvēki vēl sāk satraukties par to, ka viņi nevar aizmigt, tad situācija ir pavisam sarežģīta. 80% cilvēku ar depresijas diagnozi, ir problemātiski aizmigt vai arī notiek tieši pretējais- viņi guļ pārāk daudz, jo neredz jēgu celties no gultas.

 

Avots: huffingtonpost.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment