3 svarīgas lietas, kuras jāiemāca savam bērnam, lai viņš zina kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā

Katru dienu arī Latvijā tiek saņemti vairāki izsaukumi par ugunsgrēkiem. Un ugunsgrēki notiek arī telpās, kur atrodas bērni, tikai atšķirība starp pieaugušo un bērnu ugunsgrēka gadījumā ir tā, ka pieaugušais zina, ko darīt, bet bērns nē. 

Jāatceras, ka ugunsgrēka gadījumā arī pieaugušie mēdz apjukt, tāpēc nudien nenāks par ļaunu, ja arī tavs bērns zinās kā pareizi rīkoties ugunsgrēka gadījumā, īpaši gadījumos, kad ir jāizkļūst no publiskas vietas, kur ir daudz cilvēku.

  1. Muti un degunu jānosedz ar mitru drānu – tā darbosies kā filtrs un palīdzēs pēc iespējas mazāk saindēties ar dūmiem. Ja ūdens nav pieejams, drānas samitrināšanai var izmantot urīnu.
  2. Pie iešanas jaunā ēkā jāuzprasa apsargam vai kādam darbiniekam, kur ir avārijas izejas, gadījumā, ja nav redzami simboli – ugunsgrēka gadījumā ne vienmēr var paļauties uz pūli. Izņēmuma gadījums ir tad, ja šis pūlis tiek vadīts vai arī skaļruņos izziņots skaidri, kurp doties.
  3. Nedrīkst iet atpakaļ pēc palikušām mantām – iešana pretēji pūļa iešanas virzienam ne tikai apgrūtina cilvēku virzību uz priekšu, bet arī palielina laiku, kurā bērns pavada dūmos, nemaz nerunājot par drošības apsvērumiem, gadījumā, ja palikusī manta ir tuvu ugunim.

Lasi vēl: “Sarkanais krusts” atklāj, kam ir jābūt katras mājsaimniecības ārkārtas gadījumu somā

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment