4 lietas, ko darīt šodien, lai pa nakti tu varētu labāk gulēt!

Ja tev ir bijusi ellišķīga diena, stress var izraisīt to, ka tavas smadzenes izdala papildus kortizola daudzumu, kas savukārt negatīvi iespaido tavas nomierināšanās un atslēgšanās spējas. Tas nozīmē, ka tu mētāsies un grozīsies, un tavs prāts pie tam būs aktīvs (tu domāsi, vai tev nevajadzētu vienā bankas kontā noguldīto naudu pārvietot uz citu kontu, vai tavas attiecības ir pārāk sarežģītas utt.) Tas nozīmē arī to, ka tu nesasniegsi dziļākās atjaunojošā miega fāzes. Pienākot rītam, tu jutīsies kā viens no atriebīgajiem The Walking Dead seriāla varoņiem.

Tas ir ļaunākais murgs: Tu esi tik saspringts, ka nevari gulēt, tas nākamajā dienā padara tevi vēl nogurušāku. Un tā uz riņķi. Zemāk redzamie padomi tev palīdzēs izbeigt šo vājprātu:

Ieraugi gaismu! Piecu minūšu laikā pēc pamošanās, mēģini sevi pakļaut 30 minūšu ilgai saules gaismas iedarbībai, lai liktu smadzenēm aptvert, ka rīts ir sācies. Arī vēlāk pavadi laiku saulainās telpās. Nesen veikts pētījums ir atklājis, ka ofisa darbinieks, kurš redz dabīgo dienas gaismu, naktī guļ par 46 minūtēm ilgāk, nekā darbinieks, kurš dienas gaismu neredz.

Vingro no rītiem! Vingrošana no rītiem ne tikai palīdz pacelt kortizola līmeni asinīs, lai nodrošinātu vismaz 12 stundu ilgu aktivitāti, bet arī palīdz ātrāk aizmigt, gulēt ilgāk un dziļajā miegā pavadīt par 75% ilgāk laika, nekā tie cilvēki, kuri ar sportu nodarbojas citā dienas posmā.

Vai arī saki: „Om!” Arī joga darbojas jebkurā dienas laikā. Joga ir lielisks stresa padzinējs, turklāt uzcītīgiem jogiem ir labāka miega kvalitāte.

Pietaupi ogļhidrātus vakariņām! Insulīns, ko iegūsi apēdot bļodiņu brūno rīsu vai makaronu, var palīdzēt tev ātrāk aizmigt. Izvēlies aptuveni 15-20 gramus, ko sastāda aptuveni pus krūzīte graudaugu vai pilngraudu spageti makaronu.

Avots: www.womenshealthmag.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment