5 pazīmes, ka Tu ikdienas uzturā neuzņem pietiekami daudz šķidruma

1.Sausuma sajūta mutē

Tā ir šķietami pamanāmākā pazīme, ko cilvēki patiesībā parasti neievēro. Protams, arī katru reizi, kad tu esi saaukstējies vai saslimis, tu izjūti tās pašas problēmas. Kad ikdienā sajūti sausuma sajūtu mutē, neķeries pie saldinātajiem dzērieniem: tie ir tikai mirkļa veldzējums. To vietā izvēlies ūdeni: tas regulēs siekalu regulāru izdalīšanos.

2.Tavā āda ir sausa

Āda ir ķermeņa lielākais orgāns, tāpēc, šķiet tikai loģiski, ka tai jāpaliek sausai. Turklāt sausa āda ir viens no lielākajiem brīdinājumiem par nepietiekami ūdens uzņemšanu uzturā. Nepietiekams uzņemtā ūdens daudzums rada arī nepietiekamu sviedru daudzumu: tātad tavs ķermenis nevar atbrīvoties no netīrumiem un eļļām, ko tad dienas laikā uzņēmis.

3.Sausas acis

Līdz šim brīdim tam jau būtu jābūt skaidram, ka ūdens uzņemšana organismā ietekmē daudz vairāk par muti un rīkli vien. Ūdens trūkums var veicināt sausuma sajūtu acīs. Bez pietiekama daudzuma ūdens, tavi asaru kanāli kļūst sausi. Un, iespējams, tu domā – asaru trūkums jau nav nekas tik slikts – tu maldies. Īpaši, ja diendienā nēsā kontaktlēcas.

4.Tu izjūti locītavu sāpēs

Mūsu locītavu sieniņas ir apmēram 80 procenti ūdens. Tā ir absolūta nepieciešamība, saglabāt ķermenī nepieciešamo ūdens daudzumu, lai tavas locītavas, kauli, nerīvētos viens pret otru un nenodiltu pārāk ātri. Turklāt, saglabājot nepieciešamo ūdens līmeni ķermenī, tu pasargā savas locītavas no pēkšņa šoka straujās kustībās, piemēram, skrienot, lecot vai pat krītot.

5.Tu jūties vājš un noguris

Kad tavā organismā trūkst ūdens, tas to „aizņemas” no asinīm. Ūdens trūkums organismā samazina skābekļa optimālu piegādi organismā. Un, protams, tas arī veicina miegainības, noguruma sajūtu. Atceries, ka šādā gadījumā, kafija ilgi nepalīdzēs, tādēļ sevis un savas veselības dēļ: neizmirsti dienā uzņemt optimālu daudzumu ūdens.

Avots:

zvaigžņu tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment