7 cilvēku ieradumi, kuri nesatraucas par sīkumiem

Ir cilvēki, kur ir piedzimuši ar tādu raksturu, kas viņiem ļauj īpaši neiespringt par dzīves sīkumiem, kamēr otra daļa piedzīvo stresu, kas bojā veselību un noskaņojumu. Vai to ir iespējams labot?

  1. Meditācija

Tas prasa tikai pāris minūtes no tavas dienas, lai apklustu, neieklausītos apkārtnes trokšņos, aizvērtu acis un vienkārši, dziļi elpotu. Tas palīdz samazināt trauksmes un stresa līmeni. Tev nav jābūt meditācijas guru, bet ar laiku tu daudz vieglāk jau varēsi “atslēgties” no pasaules un atbrīvoties no stresa.

  1. Regulāras fiziskās aktivitātes

Fiziskās aktivitātes cīnās pat ar tik nopietnu stadiju, kā depresija. Arī mazos dzīves stresus var vienkārši un ātri “izstaigāt”. Ja jūti, ka tava galva jau “kūp” no pārpūles un informācijas daudzuma, bez ierunām celies kājās un dodies pastaigā pa vietējo kvartālu. Tu atgriezīsies ofisā kā cits cilvēks.

  1. Pavadi laiku pie dabas

Dabiskā gaisma ir tā, kas uzlabo mūsu omu un sajūtas. Viss dabiskais ir mūsu draugs. Tāpēc mums tik ļoti patīk staigāt ar basām kājā, tāpēc ar nepacietību gaidām pirmo pērkonu, kad varēsim apsēsties uz zemes.

  1. Atstāj darbu- darbā

Aptuveni 40% cilvēkiem šķiet, ka viņu darbs rada pārāk lielu stresa līmeni. Un viens no iemesliem tam ir tas, ka cilvēki strādā virsstundas vai pabeidz darbus mājās. Bet laiks mājās ir tas, kas ir būtisks, lai gūtu jaunus spēkus un enerģiju nākamajai darba dienai. Tāpēc darbs ir jāatstāj darbā!

  1. Izmanto savas atvaļinājuma dienas

Aptuveni 96% cilvēku saprot atvaļinājuma dienu nozīmīgumu, bet tikai 41% no visiem darbiniekiem izmanto visas iespējamās atvaļinājuma dienas. Ja tu neļauj savam ķermenim un prātam pilnīgi atslēgties no darba, tad būtiski palielinās iespējamība, ka tevi piemeklēs sirdstrieka vai kāda sirds slimība.

  1. Lasi sava prieka pēc

Ne velti tas izklausās tik labi- ieslīgšana mīkstā krēsla ar kafijas krūzi vienā rokā un labu grāmatu otrā. Tikai 6 minūtes lasīšanas var samazināt stresa līmeni par 68%.

  1. Apgādā savu ķermeni ar miegu

Cilvēks, kuram ir konstants miega bads, slikts miegs un tam līdzīgi ir daudz vieglāk aizkaitināms, ir neapmierināts un samazinās arī cilvēka produktivitāte. Šeit sākas “apburtais loks”, jo tu sāc satraukties par to, ka tev nav pietiekami daudz miega, kas rada stresu, bet stress ietekmē miega kvalitāti. Tāpēc parūpējies par mierīgu vidi un regulāru gulēt iešanas grafiku.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment