9 ieradumi, kas ļoti kaitē veselībai – beidziet tā darīt!

3. Nepareizi vai nepienācīgi apavi

Grūti tam noticēt, bet nepareizi apavi var izraisīt muguras, sprandas un locītavu sāpes. Iesakām daudz uzmanīgāk un rūpīgāk izvēlēties sev pienācīgus apavus. Ja pat jūsu ārsts rekomendē izvēlēties daudz pienācīgākus apavus, tad tā arī dariet! Ticiet man – locītavu maiņa un atjaunošana būs daudz grūtāka par apavu maiņu.

4. Pārāk daudz rūpējaties par savu higiēnu

Pretēji plaši pieņemtajam viedoklim, bieži higiēniskie “pasākumi” nebūt nav labi jūsu veselībai. Ja mati tiek mazgāti katru dienu, galvas āda daudz ātrāk atjauno un sāk ražot tauku dziedzerus. Ja dienā jūs divas reizes ejat dušā, jūs sausināt savu ādu un iznīcināt tās aizsargslāni.

5. Antibakteriālo ziepju izmantošana

Nav zinātniksu pierādījumu tam, ka antibakteriālās ziepes tiešām ir tik labas, kā tās cildina. Šīm ziepēm ir arī savi mīnusi: tās ļoti agresīvi iedarbojas uz ādu, pasliktinot imunitāti.

Lasi vēl: Mazas izmaiņas, ko ieviest savā dzīvē, lai dzīvotu laimīgāk un veselīgāk

6. Mazgāšana

Jūsu drēbes patiesībā varētu nemaz nebūt tik tīras, kā domājat. Ja pašu veļas mašīnu mazgājat reti vai to nedarāt vispār, tajā var attīstīties sēnītes un pelējums. Regulāri mazgājiet visas veļas mašīnas detaļas: gumijas, iekšieni, veļas mazgājamo līdzekļu tvertni. Tikai tā iespējams priecāties par tiešām tīrām drēbēm!

7. Pārāk īss miegs

Ja diennaktī guļat mazāk par 7 stundām, visticamāk, ka agri vai vēlu jums parādīsies problēmas ar atmiņu, ādu, radīsies emocionālā nestabilitāte, kā arī organisma funkciju traucējumi.

Atcerieties, ka nekādā gadījumā nedrīkst ekonomēt uz miega rēķina. Viss tas laiks, ko esat nožēlojuši miegam, jau ir atstājis neatgriezenisku kaitējumu jūsu veselībai.

8. Sēdošs dzīvesveids

Miega laikā svars, kas tiek uzlikts mugurkaulam, ir aptuveni 50 kg, stāvēšanas laikā – 100 kg, bet sēdēšanas laikā – 220 kg! Iedomājieties, kādai slodzei pakļaujat savu mugurkaulu, nemaz neskaitot jebkādas citas fiziskās aktivitātes dienas laikā. Pat neliela pastaiga pa biroja koridoru ir labāk nekā nekas.

9. Striktas diētas

Vai esat kādreiz ievērojušas diētu, lai notievētu, vai arī tādēļ, lai saglabātu sevi labā fiziskā formā? Pirms nolemjat pievērsties kādai jaunai diētai, no sākuma noskaidrojiet, vai tā neradīs nekādas negatīvas sekas jūsu veselībai. Nekādā gadījumā nedrīkst pilnībā izslēgt ogļhidrātus un taukus, taču daudzi to nesaprot.

Organismam ir vitāli nepieciešams viss – olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti, šķiedrvielas un vitamīni. Ogļhidrāti sniedz muskuļiem enerģiju, tauki palīdz mūsu prātam, bet olbaltumvielas darbojas kā audu būvmateriāls.

Tagad padomājiet, vai gadījumā nedarāt kaut ko no visa iepriekš minētā. 

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment