Aizkustinoši! Uz ko spējīgs ir šis aklais suņuks!

Par spīti tam, ka šis zelta retrīvers ir piedzimis bez acīm un speciālā iestādē, kur dzīvnieki tiek uzturēti vairošanās nolūkiem, kur bieži vien pret viņiem izturas ne visai mīļi labi. Šķiet, ka sunim, Smailijam (Smiley), dzīvē nav par ko sūdzēties.

smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-10

Smailijs ir tik dzīvespriecīgs, enerģisks un mīlošs, ka viņš tika apmācīts kā terapijas suns un, nu, dāvā savu prieku un mīlestību garīgi slimajiem un atpalikušajiem cilvēkiem.

Foto sesijā ar Smailiju fotogrāfe stāstīja: “Viņš bieži vien ietriecas kādos priekšmetos vai kokos. Un es ātri sapratu, ka Smailijs, skrienot pie tevis, nezina, kad apstāties! Bet visādi citādi viņš ir debešķīgs suns, jo visas pārējās maņas viņam, ir augstā līmenī. Tas ir ļoti svarīgi, ka suns pats saviem spēkiem apgūst savu teritoriju, bez cilvēku iejaukšanās.”

smiley-blind-therapy-dog-golden-retriever-stacey-morrison-4

Smailija acis tika aizšūtas drīz pēc viņa dzimšanas, lai novērstu infekciju rašanos tajās. Viņam patīk ar sevi iepazīstināt un sveikt katru viesi, tāpēc viņa pacienti, kuri ikdienā nesmaida, parādoties Smailijam, atplaukst patiesā smaidā.

Avots: sooziq.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment