Apsmidzinu kāpostus ar mājās gatavotu šķīdumu: aizmirsu par kaitēkļiem, bet raža ir 2 reizes lielāka

Lai atbrīvotos no kaitēkļiem, apstrādājiet kāpostu stādus ar vienkāršu, bet efektīvu risinājumu.

Litrā verdoša ūdens pievieno 5 izspiestas ķiploka daiviņas, tad pievieno 10 g citronskābes (2 tējkarotes).

Izslēdz uguni, visu samaisa, uzliek vāku un ļauj ievilkties 2 dienas.

Pirms kāpostu apsmidzināšanas šķīdumu nokāš. Apstrādājam ar smidzināšanas pudeli, uzklājot līdzekli gan uz lapām, gan zem saknēm.

Ja nav tik daudz laika, šķīdums nav obligāti jānokāš. Skābe pilnībā izšķīdīs, un ķiploki nosēdīsies divu dienu laikā, galvenais būt uzmanīgiem, liekot līdzekli smidzināšanas pudelē. Nogulsnes ar ķiploku gabaliņiem var uzlikt zem auga saknes.

Arī interesanti: Šis ir ļoti nopietns iemesls, lai pārstātu žāvēt drēbes istabā! Nedariet to!

Rezultāts

Apstrādi vislabāk veikt vakarā, pietiek, ja to dara reizi nedēļā.

Pirmo reizi apstrādājam kāpostu stādus, kad tikko parādījušās ir lapas, turpinām to darīt, līdz kāpostu galva ir pilnībā izveidojusies.

Uz 100 kāpostu stādiem pietiek ar 0,5 litriem šķīduma, bet, ja jau ir izveidojusies kāpostgalvas, ar šādu tilpumu var apstrādāt apmēram 20 kāpostgalvas.

Šķīdumu lietoju no stādu stādīšanas brīža līdz ražas novākšanai, līdz ar to kāposti neslimo, to lapas neapēd kukaiņi un tie daudz labāk uzglabājas.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment