Ar šīm grūtībām saskaras tikai izteikti inteliģenti cilvēki; īpaši #5

 

1.Izjūt lielāku vajadzību pēc sasniegumiem

Izteikti inteliģents cilvēks jūtas pārāks pār citiem, jo viņš saprot un pamana vairāk kā “pārējie”. Viņam jau ir gatavs priekšstats par to, kādā virzienā viņa dzīvei būtu jāiet un ir pārliecināts, ka šis virziens nekā nav saistīts ar “pārējo” cilvēku dzīves virzienu – piemēram, viņam būtu jābūt: veiksmīgākai karjerai, ievērojami vairāk naudai un ideālām attiecībām.

Ja kāda lieta, ko viņi dara, nenes viņiem nevienu no augstāk minētajiem ieguvumiem, viņi jūtas it kā būtu lieki iztērējuši savu laiku. Viņi a priori uz sevi izdara lielu spiedienu, taču apjēdzot, ka iztērējuši savu laiku lieki un virzās ne iecerētajā virzienā, viņi var sākt paši sevi kritizēt un pat uzbrukt.

2.Grūtāk sadraudzēties

Izteikti inteliģenti cilvēki meklē citus tikpat, viņuprāt, inteliģentus cilvēkus, ar kuriem draudzēties. Nereti, iepazīstoties ar kādu, viņš uzdos gudrus vai pat āķīgus jautājumus, lai saprastu vai otrs ir pietiekami vērtīgs viņa draudzībai. Pat tad, ja abiem varētu būt daudz kopīgu interešu, bet uz jautājumiem atbildēts neatbilstoši viņa zināšanām un/vai pasaules uzskatiem, tad viņš savā galvā tūlītēji “norakstīs” šo draudzību un visdrīzāk vairs necentīsies cilvēku tuvāk iepazīt.

Tas nozīmē, ka lielākoties izteikti inteliģenti cilvēki ir vientuļi. Un viņi pierod būt vieni un bieži rod mierinājumu savā darbā. Tas, protams, nozīmē, ka viņiem ir vairāk laika strādāt pie sevis un gādāt par savu attīstību, taču viņi ir pakļauti augstākam depresijas riskam.

3.Izjūt analīzes paralīzi

Izteikti inteliģentam cilvēkam patīk izsvērt visus “par” un “pret”, pieņemot lēmumus. Dažreiz tas viņam var traucēt jebkāda lēmuma pieņemšanai, jo galvā tiek izspēlēti tik daudz dažādi scenāriji, ka galu galā jautājums varētu šķist pārāk riskants. Lielākoties visi izteikti inteliģenti cilvēki ir perfekcionisti un tāpēc lēmumu pieņemšanai pieiet īpaši nopietni – viņuprāt, viņi nevar atļauties kļūdīties.

Šādam cilvēkam vadošā amatā iet ļoti grūti.

4.Atrodas inteliģences gūstā

Parasti izteikti inteliģentam cilvēkam nav grūtības apgūt ko jaunu, bet, kad pienāk laiks kādu pamācīt, tad uzreiz atmet ar roku, ja cilvēks ar pirmo reizi nesaprot. Viņš īsti neizjūt empātiju un arī neizjūt vēlēšanos atkārtoti kaut ko paskaidrot, jo var uzskatīt, ka cilvēks vienkārši negrib saprast.

Ir diezgan daudz cilvēku, kas uzskata, ka izteikti inteliģenti cilvēki viņus “tur par muļķiem”, tāpēc viņiem var likties, ka viss, ko saka izteikti inteliģents cilvēks ir samākslots, lai gan patiesībā viņš pauž faktus. Tas ievērojami apgrūtina socializēšanos.

5.Reti, kad ir patiesi laimīgs

Dažreiz izteikti inteliģents cilvēks zināšanu līmenī vēlētos līdzināties “cilvēkam parastajam”, jo tad viņš varētu justies bezrūpīgāks un vienaldzīgāks vairākos jautājumos. Tai pat laikā, ja izteikti inteliģents cilvēks sāks apzināti izturēties bezrūpīgi un vienaldzīgi, viņš tādā veidā centīsies neveiksmīgi apmānīt pats sevi.

Laime ir tad, kad vari pieņemt pasauli tādu, kāda tā ir ar visiem tās trūkumiem, bet, ja izteikti inteliģenta cilvēka prāts visu laiku ir noslogots ar globāliem jautājumiem un problēmām, tad viņš bieži palaiž garām tās skaistumu.

Lasi vēl: Vai tu vari atrisināt šo prāta spēli? Pārbaudi savu inteliģences līmeni!

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Laila</cite>

    Tikko iesākoties jaunajam gadam, visa pasaule kļuva par 1.5 miljards
    dolāru liela laimesta lieciniekiem. Šo diezgan iespaidīgo summu laimēja
    viens cilvēks, pirms tam šāds laimests nav bijis.
    No vienas puses viss ir skaidrs, taču no citas, vēlos uzdot dažus
    jautājumus un saņemt pilnīgas atbildes.
    1. Kāpēc tik lieli laimesti nav Latvijā?
    2. Kāpēc mēs nevaram piedalīties amerikāņu loteriju izlozēs, ja
    mūsu valstī šādas summas nevar laimēt?
    3. Kāpēc neviens nepasaka, kādas naudas balvas tika izlozētas tiem, kas
    uzminēja 3,4 vai 5 skaitļus?
    Lūk atbildes uz šiem jautājumiem:
    Atbilde uz 1 jautājumu: Latvijā nav ne tehnoloģiju, ne arī pietiekams
    loteriju spēlētāju skaits, kas vēlas laimēt šādas summas.
    Atbilde uz 2. jautājumu: JĀ! Mēs varam piedalīties amerikāņu miljardu
    loterijās, tam tikai vajag atrast uzticamu operatoru, kas nopirktu Jums
    biļetes.
    Atbilde uz 3. jautājumu: Par atminētiem 3 vai 5 skaitļiem, neinformē
    dažādu iemeslu dēļ, bet svarīgākais nav tas. Svarīgi, ka starp tiem,
    kas ir atminējuši 3 vai 5 skaitļus, ir daži latvieši, saņemot no 1
    līdz 3 tūkstošiem dolāru.
    Un parasti vēl ir ceturtais jautājums, kā viņi to izdarīja? Atbilde uz
    šo jautājumu ir vienkāršā: viņi atrada kvalitatīvu operatoru. Ja kļuva interesanti, nāc un uzspēlē arī tu. Piereģistrējoties saņemsi loterijas biļeti par brīvu: http://ej.uz/cw9c

Leave a Comment