Ārstu padomi, kā cīnīties ar vismokošākajām paģirām pēc kārtīgas ballēšanās

1. Vista un dārzeņi nevis neveselīgas uzkodas

2

 

Lietojot alkoholu, tukšā dūšā ievērojami palielinās intoksikācijas līmenis. Ja, lietojot alkoholu, tiek uzņemta arī pārtika, tad tiek palēnināts šis process. Tāpēc pirms lielas ballītes vai došanās uz bāru vakariņās labāk apēd vistu un dārzeņus, tādejādi tu palīdzēsi sev nākamajā dienā, jo paģiras nebūs tik lielas.  Turklāt bārā pieejamās uzkodas ir ļoti sāļas, tāpēc tās dehidrē tavu organismu.

 

2. Daudz ūdens

3

Lielākā daļa simptomi, ar kuriem tu saskaries nākamajā dienā, pēc alkohola lietošanas ir tāpēc, ka tavs organisms ir dehidrējies. Tāpēc iespējams jau šo būsi dzirdējis, viss noslēpums ir ūdenī, ja laikā, kad lieto alkoholu dzersi ūdeni, un daudz izdzersi to arī, kad pārradīsies mājās pirms došanās gulēt, tad tev pavisam noteikti nebūs visu nākošo dienu jāmokās ar paģirām.

Vislabākais veids, kā to darīt ir- pēc katras glāzes alkohola, izdzer tik pat daudz ūdens.

 

3. Kofeīns

4_1

Zinātniski pierādīts, ka kofeīns palīdz atbrīvoties no galvas sāpēm, kuras ir pavisam neciešamas paģiru laikā. Turklāt, ja tu smalkāk papētītu medikamentus, kas paredzēti tieši paģiru pievarēšanai, tad tu atklāt, ka to sastāva gandrīz vienmēr ir kofeīns. Taču ārsti neiesaka lietot alkoholu ar limonādēm, dzērieniem, kur klāt ir kofeīns, piemēram, Jāgerbumbas vai šņabi ar kolu.

 

4. Aizstāj elektrolītus

5

Šeit runa ir par pulverīti, kuru varbūt esi lietojis paģiru mokošā rītā.  Tā sastāva ir vielas, kas palīdz ar to visu ātrāk tikt galā. Ārsti iesaka vienu glāzi šāda dzēriena izdzert pirms došanās uz pasākumu, kur plānots lietot alkoholu, un vienu šādu glāzi nākamajā rītā. Tam ievērojami ir jāatvieglo smago rītu un dienu.

 

5. Miegs

6

 

Lai arī alkohols palīdz cilvēkiem vieglāk un ātrāk aizmigt, taču ir pierādīts, ka tas arī traucē miegu, kas nozīmē, ka miegs ir saraustīts un nekvalitatīvs. Brīžos, kad alkohola daudzums asinīs sāk samazināties un izšķīst daudzi cilvēki pēkšņi piemostas. Tāpēc pēc šādām ballītēm, kur iesaistīts alkohols, pavisam noteikti, ir kārtīgi jāizguļas, jo droši vien būs pamanījis, ka, ja neesi izgulējies, tad visu dienu jūties kā rozīne.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment