Asiņainā kautiņā Gulbenē divi mirušie; Kautiņš noticis dēļ hokeja

Aizturētā vīrieša aizstāvis, zvērināts advokāts Guntars Sīmanis presei komentārus nesniedz.
Uz liktenīgo dārzu, kurā notika iereibušo vīru kautiņš, ātrās palīdzības mediķi 17. maijā tika saukti divas reizes, apstiprina Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta Vidzemes reģionālā centra vadītāja vietniece Sniedze Bračka.

Pirmoreiz tas notika pusdienlaikā, kad šķietami bezsamaņā esošais 1961. gadā dzimušais vīrietis tomēr izrādījās miris. Viņam konstatēja ārējus miesas bojājumus. Mediķi par šo faktu ziņoja policijai.

Otrreiz ātrie tika aicināti braukt vairākas stundas vēlāk, kad, apsekojot privātā dārza teritoriju un nelielo namiņu tajā, labi paslēpies tika atrasts otrs vīrietis – 1969. gadā dzimušais.

Viņam arī bija miesas bojājumi, bet cietušais bija vēl dzīvs.
Gulbenes rajona prokuratūras virsprokurors Helmuts Brasovs saka: ja mediķu palīdzība būtu meklēta ātrāk, iespējams, šis vīrs, nonākot ārstu rokās, būtu glābts. Diemžēl palīdzība nāca par vēlu.

Ir sākts kriminālprocess par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies nāve. Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pat 15 gadiem.

Hokeja fanu drāma, kā to dēvē Gulbenē, ir risinājusies blakus publiskai vietai – Jaunatnes parkam. Privātā dārza teritorija atrodas aiz bieza dzīvžoga un ir garāmgājēju acīm paslēpta.

Tomēr šis ir dzīvības pilns mikrorajons, jo pretējā ielas pusē dažus metrus tālāk atrodas bērnudārzs un mākslas skola.
No šo iestāžu logiem piektdien cilvēki vēroja mediķu un policijas rosību pie privātā dārza. Un tā drīz vien vēsts par notikušo incidentu aplidoja pilsētu.

Lasi arī: Ja nebūtu šo trīs aizmirsto varoņu Černobiļas katastrofā, Latvija, kopā ar pusi Eiropas, būtu iznīcināta

Gulbenē ļaudis apspriež notikušo, pārrunā versijas un pat notikuma detaļas, piemēram, par to, ka viens no vīriem pats zvanījis policijai un pieteicies par vainīgo. Policija to apstiprina.

Kas un kā tur patiesība ir noticis, tas tiks noskaidrots izmeklēšanas gaitā un galavārdu, protams, teiks tiesa.
Autore: Daina Krūmiņa

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment