Atklāti 10 labākie finanšu noteikumi, kuru ievērošana nodrošinās, ka tev nekad nepietrūkst naudas

2. Seko līdzi budžetam tā, it kā tu būtu finanšu ministrs

Tas ir vienkārši – seko līdzi visam, kas ienāk un iziet no tava maciņa. Nav nekā spēcīgāka par ģimenes budžeta izveidi un ievērošanu.

Ģimene sastāv no vairākiem indivīdiem, kuriem ir atšķirīgas vēlmes un vajadzības. Tas noteikti jāņem vērā, kā arī budžets jāplāno reālistiski, lai tiktu ņemtas vērā visu ģimenes locekļu vajadzības.

3. Izmanto tehnoloģijas savā labā

Tehnoloģiju laikmetā mums visiem pieejamas dažādas aplikācijas, kas palīdz kontrolēt izmaksas, sekot līdzi budžetam. Tās sniedz vērtīgus padomus finanšu plānošanā.

4. Neaizmirsti par iekrājumiem

“Labākais veids, kā gūt kontroli pār savu dzīvi, ir katru mēnesi atliekt naudu,” apgalvo Karlo.

Lai arī cik daudz naudas tu pelnītu, pieradini sevi pie tā, ka katru mēnesi jāatliek zināma naudas summa. Drīz vien tu būsi pārsteigts par šī pozitīvā ieraduma sniegtajiem rezultātiem – tas kalpo par lielisku piemēru bērniem.

5. Sāc interesēties par finanšu jautājumiem

Negaidi, ka citi tavā vieta pieņems svarīgus lēmumus. Seko līdzi jaunākajai informācijai, kaut vai tās minimumam.

Kur iespējams iegūt labākos kredītnosacījumus? Kurā bankā ir izdevīgāk noguldīt naudu?

6. 2017. gadā centies atbrīvoties no visām parādsaistībām

Lai arī kādas būtu banku procentu likmes, centies izvairīties no kredītiem, kā arī nokārto parādsaistības pēc iespējas ātrāk. Līdzīgi, centies mācīties no pieļautajām kļūdām un izmanto zināšanas, lai vairs nepieļautu finanšu kļūdas.

Lasi vēl: 10 padomi, lai tev naudas vienmēr papilnam. Cieti, bet patiesi!

7. Tērē mazāk nekā pelni

Ja cītīgi seko līdzi saviem izdevumiem, tu noteikti ievērosi, ja sāksi tērēt vairāk nekā vajadzētu. To visu var aprēķināt ar vienkāršu matemātisku formulu.

8. Izmanto tikai skaidras naudas norēķinus

Iespējams, ka šis ir visvecmodīgākais paņēmiens, tomēr tikai skaidras naudas norēķini liks tev saprast naudas patieso vērtību. Tērējot naudu, tā tik tiešām fiziski pazudīs.

Turklāt šādā veidā tu uzreiz zini, cik daudz naudas atlicis makā. Šādi tu novērtē naudas patieso vērtību, ko neviena kredītkarte nespēj sniegt.

9. Pārbaudi veiktās transakcijas

Lai labāk saprastu, kas notiek ar tavu naudu, aplūko iepriekšējā dienā veiktos norēķinus. Šādi pat nedēļas griezumā tu spēsi atklāt, no kā vari atteikties, lai ietaupītu naudu.

10. Izmanto 50/20/30 principu

Sadali savus ikmēneša ienākumus minētajās daļās. Nauda būtu jātērē šādi: 50% jāizmanto dzīvošanas izmaksu segšanai, 20% jānogulda iekrājumos, bet 30% jātērē izklaidei un nepieciešamajiem tēriņiem.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Paņem savu Laimīgo Biļeti jau šodien: http://bit.ly/2en6QyG</cite>

    Vai spēj iztēloties dzīvi pēc 100 miljonu vinnesta? Dod sev iespēju pārvērst dzīvi sapnī!
    Īpašais Ziemassvētku piedāvājums no lotto brokera:
    biļetes 52 izlozēm, kuras notiks nākošo 13 nedēļu laikā. 2600 biļešu paketes cena šai izložu sērijai ar 50% atlaidi ir 274 eiro, tas nozīmē, ka katra biļete, kura spējīga tās īpašniekam ienest sākot no dažiem simtiem, vairākiem tūkstošiem līdz pat daudzmiljonu laimestam, maksā tikai 11 centus.
    Protama lieta, ka biļetes joprojām pieejamas pa vienai un mazākās paketēs. Starp citu – reģistrējoties caur šo saiti, vienu biļeti saņemsi pilnīgi bez maksas. Varbūt tieši tā izrādās tava laimīgā?
    Sena tautas gudrība māca – neatliec uz rītu, ko vari izdarīt jau šodien.

Leave a Comment