Cik jāsaņem “uz rokas”, lai Latvijā tevi uzskatītu par turīgu? Atbilde pārsteidz!

Lai cilvēku varētu uzskatīt par pārtikušu un sabiedrības vidusslānim piederošu, Latvijā viņam “uz rokas” būtu jāsaņem vismaz 810 eiro mēnesī. Savukārt turīgam cilvēkam pēc nodokļu nomaksas mēnesī būtu jāsaņem 2600 eiro, raksta laikraksts Latvijas avīze un portāls la.lv.

Tā spriež vairāk nekā tūkstoš dažādu Latvijas novadu iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem, kurus šā gada augustā pēc “Swedbank” Finanšu institūta pasūtījuma aptaujājis sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

jas avīze,

Aptaujāto vidū gan nav vienprātības par to, kādu Latvijā dzīvojošo varētu uzskatīt par vidusslānim piederošu un cik liela sabiedrības daļa, ņemot vērā augošo dzīves dārdzību, pašlaik Latvijā veido šo vidusslāni.

Pēc “Swedbank” Finanšu institūta vadītāja Reiņa Jansona domām, vidusslāņa cilvēks ir tāds, kurš pietiekami labi nopelna un kuram nav pazemīgi jāizdabā darba devēja untumiem, un kuram, zaudējot darbu, nebūtu uzreiz jājož uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru pēc bezdarbnieka pabalsta.

 

Lasi arī: Dēls no mašīnas uz Liepājas šosejas izmeta saldējuma papīru; Tas ko izdarīja tētis, man nelika mieru vēl ilgi

“Swedbank” Finanšu institūta eksperte Evija Kropa atzīst, ka vidusslāņa mēr­auklas mēdz būt vairākas un dažādās valstīs ir atšķirīgas, tāpēc aplami būtu domāt, ka ienākumi ir vienīgā mēraukla. Viņasprāt, ar Latvijā nopelnītajiem…

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment