Cilvēki, kuri atsakās maksāt neadekvāti augstās īres maksas, rod citus mājokļa risinājumus

 

2. Vīrietis, kurš ceļo no Barselonas uz Londonu

a99493_barceonla-sam

Sems Kuknijs, blogeris no Lielbritānijas, atteicās maksāt neadekvāti dārgās īres maksas Vesthamstedā un nolēma pārvākties uz dzīvi Barselonā, kur par divistabu dzīvokļa īri ar jumta terasi viņš maksā 800 eiro mēnesī, plus 125 eiro komunālie pakalpojumi. Viņš pēc profesijas ir blogeris, tādēļ viņa profesija neprasa pastāvīgu atrašanos kādā konkrētā vietā. Kad nepieciešams, viņš brauc uz Lielbritāniju (kas ir diezgan bieži), viņš pērk izdevīgas biļetes, kas kopsummā turp un atpakaļ izmaksā viņam ne vairāk kā 150 ASV dolārus. Sems joprojām “paliek plusā”, ja salīdzinām dzīvošanas izdevumus Lielbritānijā.

3. Vīrietis, kurš dzīvo savā kravas automašīnā

a99493_a-google-employee-lives-in-a-truck-in-the-parking-lot-to-save-money

23 gadus vecais Brendons no ASV arī nevēlējās maksāt neadekvāti augstās īres maksas Silikonvalijā. Viņš nopirka savu kravas auto par 10,000 ASV dolāriem un iekārtoja to dzīvošanai. Tur ir gulta un drēbju skapis. Viņš strādā Google, un savu kravas auto ir noparkojis darba vietas stāvlaukumā. Brendons tur iet tikai gulēt, jo visu pārējo nepieciešamo – tualeti, dušu, ēšanu, trenažieru zāli, videospēles, TV, utt. viņš izmanto savā darba vietā. Kas ir pats interesantākais – viņš nav pirmais, kurš tā dara.

Lasi vēl: Pēc pirmā acu uzmetiena šī izskatās pēc parastas pamestas mājas. Būsiet pārsteigti, kad ieraudzīsiet tās interjeru!

4. Cilvēki, kurš dzīvo kravas konteineros

a99493_2d88c79900000578-3277963-rent_is_so_extortionately_high_in_san_francisco_that_young_profe-a-1_1445207310413

Aizvien vairāk cilvēku no dzīves Sanfrancisko pārvācas un vietējo miestu, kur noīrē nelielu zemes pleķīti un novieto tur savu kravas konteineru un labiekārto to dzīvošanai. Atliek ielikt durvis un logus tur, kur vēlies, uz jumta izlikt saules paneļus un ierīkot āra sauso tualeti. Šādā konteinerā patiesībā ir diezgan daudz vietas – tur var iekārtot pilnvērtīgas divas zonas, bet, ja tev nevajag lielus plašumus, tad arī trīs – virtuvi, dzīvojamo istabu un guļamistabu. Šāds konteiners vidēji izmaksā 2,500 ASV dolārus, bet zemes īre atkarīga no tās lieluma un atrašanās vietas.

5. Cilvēki, kuri dzīvo treileros

a99493_00t0t_84slfksydbi_600x450

ASV dzīvošanai pielāgotu treileri var nopirkt par vidēji 850 ASV dolāriem. Tas ir pilnībā aprīkots dzīvošanai – duša, labierīcības, virtuve un viesistaba, kas pārvēršas par guļamistabu, ja nolaiž gultu. Ja vajadzīgs, tad var ierīkot arī veļas mašīnu un ārpusē pie treilera piestiprināt režģi veļas žāvēšanai. Treileri var pieslēgt pie ūdens vada un elektrības treileru parkos, kur uzturēšanās maksas arī ir pavisam minimālas salīdzinājumā ar dzīvokļu īres maksām.

Avots: oddee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment