“Debenhams” likvidēs 1200 darbvietas un slēgs 22 veikalus

Lielbritānijas lielveikalu tīkls “Debenhams”, kas bijis spiests iecelt maksātnespējas administratoru, piektdien paziņoja, ka nākamgad slēgs 22 veikalus un likvidēs 1200 darbvietas.

Uzņēmums šādu lēmumu skaidro ar nepieciešamību nodrošināt stabilu finanšu stāvokli un kompānijas nākotni.

Jau ziņots, ka “Debenhams” aprīļa sākumā bija spiests iecelt maksātnespējas administratoru un uzņēmuma kontroli pārņēma aizdevēji.

“Debenhams”, kam Lielbritānijā pieder 165 veikali un kas nodarbina aptuveni 25 000 cilvēku, par maksātnespējas administratoru iecēla “FTI Consulting”, kas ātri vien kompāniju pārdeva nesen izveidotam uzņēmumam, kuru kontrolē aizdevēji.

Lasi arī: Tirgotāju asociācija nākusi klajā ar aicinājumu nepieļaut iepakojuma depozītu sistēmas ieviešanu Latvijā; Vairumam Latvijas iedzīvotāju gan ir aizdomas par lobiju

Uzņēmums iepriekš noraidīja pārņemšanas piedāvājumu, ko bija izteicis magnāts Maiks Ešlijs, kam pieder sporta preču mazumtirgotājs “Sports Direct” un kurš jau pērn iegādājās Lielbritānijas lielveikalu tīklu “House of Fraser”.

Lielveikalu tīkli ir starp vairākiem ievērojamiem Lielbritānijas mazumtirgotājiem, kuri kļuvuši par upuriem sīvai tiešsaistes tirdzniecības konkurencei, uzņēmējdarbības īpašuma nodokļu kāpumam un iedzīvotāju pirktspējas lejupslīdei.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment