Dimiters pamatīgi nomet cenu Džemmas Skulmes mājai, kuru jau ilgāku laiku cenšas pārdot

Mākslinieces Džemmas Skulmes dēls pamatīgi samazinājis cenu mājai, kuru cenšas pārdot kopš mūžībā aizgāja viņa mamma. 

Iemesls, kāpēc viņš cenšas pārdot dzimtas mājas ir tāds, ka nespēj to uzturēt. Problēma gan ir tāda, ka mājas uzturēšana maksāja lielu naudu, un līdzekļi tam tika rasti no Dž. Skulmes 2000 eiro lielās pensijas.

Dimiters neslēpj, ka viņa rīcībā nav tādu līdzekļu, lai uzturētu māju.

Pirmkārt, nekustamā īpašuma nodoklis Mežaparkā ir ĻOTI liels. Par šo māju katru gadu jāmaksā 3500 eiro, jeb 290 eiro mēnesī. Tad papildus vēl izdevumi par gāzi, siltumu un komunālajiem maksājumiem.

Juris kopš savas bērnības dzīvo šajā mājā. Tāpat tur apmetusies arī Džemmas Skulmes meita Marta ar savu ģimeni.

Juris un Marta nolēmuši meklēt dzīvesvietu, kuru var atļauties “maznodrošinātie”. Kopš mātes nāves viņa ienākumi sarukuši sešpadsmitkārt, pensija ir 130 eiro. Bet Martai ir niecīga invaliditātes pensija.

Kāda šobrīd ir cena mājai? Sākumā ēka tirgota par vairāk nekā vienu miljonu eiro. Tagad ss.lv nosaukta cena 550 000 eiro. 

Pēc tirgus speciālistu teiktā, tā ir tirgus cena, ar kuru varētu arī izdoties atrast pircēju.

Lasi arī: Liene Šomase sākusi jaunu karjeru; Cilvēki internetā gan par viņu smejas

Lūk pilns sludinājuma teksts:

Pārdošanai tiek piedāvāta renovējama privātmāja elitārajā Rīgas rajonā – Mežaparkā, tā vēsturiskajā daļā, pašā Mežaparka sirdī. Īpašums ir slavenās Skulmju mākslinieku dzimtas māja, kurā ir dzīvojuši un joprojām dzīvo mākslinieki trīs paaudzēs. Mājā ir radīti darbi, kas ir nozīmīga Latvijas kultūras daļa un mantojums, viesojušies prominenti ārzemju viesi un slavenības, kā arī pašmāju mākslas un kultūras cilvēki, kas piešķir namam īpašu auru un kultūrvēsturisku vērtību.

Māja tikusi celta 1961.gadā, to ir projektējis pieredzējušais Latvijas funkcionālisma meistars, arhitekts Artūrs Reinfelds. Nams tika projektēts modernisma un kubisma stilā, veidojot vairākas sešstūra formas šūnas divos stāvos. Ēkas kopējā platība – 385 m2, zemes gabala platība – 2666 m2.
Mājai ir divi stāvi, kā arī plašas puspagraba telpas. Gāzes apkure, visas pilsētas komunikācijas. Labs izvietojums uz zemes gabala, skaista un klusa vieta, solīdi kaimiņi. Māja nav arhitektūras piemineklis.

Mežaparks ir klusākais un zaļākais Rīgas rajons, ainaviska un ekoloģiski tīra apkārtne, mūžsenas priedes, lieliska atrašanās vieta un attīstīta infrastruktūra – tās ir tikai dažas no priekšrocībām, kas padara šo vietu tik īpašu. Tuvumā ir arī viss, kas nepieciešams aktīvam un veselīgam dzīvesveidam – Ķīšezers ar vindsērfinga skolu, Rīgas zoodārzs, parks aktīvās atpūtas zona, bērnu rotaļu laukumi, golfa laukums, sporta klubs un baseins.
Mierīga dzīve tālu no trokšņainā pilsētas centra, tīrs gaiss, brīnišķīgas pastaigas ar ģimeni pa labiekārtotām ielām, drošība un komforts – viss tas gaida Jūs un Jūsu ģimeni Mežaparkā. Šis īpašums būs izcila izvēle tiem, kas ir gatavi ieguldīt laiku un finanses, lai izveidotu savu sapņu māju.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment