Dīvainākais gadījums aviācijas vēsturē, par kuru joprojām baumo un runā līdz mūsdienām

Šo lidojumu visu mūžu atcerējās gan British Airlines 5390. reisa piloti, gan pasažieri, kad viņi 1990. gada 10. jūnijā devās no Anglijas Birmingemas uz Spānijas Malagu.

81 pasažieris 7:20 no rīta izlidoja no Lielbritānijas, lai jau pēc dažām stundām baudītu saulainās pludmales, un 6 apkalpes locekļi bija atbildīgi par veiksmīgo braucienu.

Lidmašīna pacēlās droši, pasažieriem ļāva atsprādzēt drošības jostas, un pēkšņi 5273 augstumā visus šokēja skaļš troksnis.

Iemesls bija vējstikls, kas nokrita pilota kabīnes kreisajā pusē, un dažu sekunžu laikā 42 gadus vecā pilota Tima Lankastera ķermenis atradās radītajā loga caurumā.

Lasi arī: Pēc 20 gadiem atradās meitene, kas 1999. gadā pazuda Baltkrievijā

Viņu burtiski mēģināja “izsūkt” no pilota kabīnes, bet viņam izdevās palikt kabīnē, pateicoties savam gurnu pamatīgajam izmēram. Viņš bezpalīdzīgi vicināja kājas salonā, kamēr ķermeņa augšdaļa sala aukstajā gaisā.

Lidojuma pavadonim Naidželam Ogdenam izdevās ātri noorientēties situācijā un satvert pilota kājas. Situācija draudēja pārvērsties katastrofā, ja pilota ķermenis iekristu kreisajā dzinējā. Bet ievilkt viņu atpakaļ salonā arī nevarēja būt glābiņš, jo tas nozīmētu pilnīgu spiediena samazināšanos salonā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment