Draudzene pieprasīja, lai mēs viņas dzimenītē izdaram ŠO! Tu pat iedomāties nespēj, cik neērti sajutāmies!

Man ir draudzene vārdā Tamāra; esam draudzenes kopš studentu laikiem. Viņa nesen mani uzaicināja uz savu dzimšanas dienas ballīti kafejnīcā.

Ierados ar mūsu kopīgajām draudzenēm. Kā dāvanu Tamārai nopirkām dārgu zīmola somu. Viņai jau sen bija paudusi, ka gribētu šādu aksesuāru, tomēr augstā cena viņu atturējusi no pirkuma. Bet tagad viņa to saņems dāvanā. Mēs jau iztēlojāmies, kā Tamāra priecāsies par šādu velti!

Veikalā mums pārdeva somu ar nelielu atlaidi. Tādējādi mums pietika naudas, lai gaviļniecei nopirktu arī ziedu grozu.

Tamāra bija bezgala priecīga, ieraugot dāvanu. Viņa pateicās par apsveikumiem un uzmanību. Mēs lieliski pavadījām laiku, nedaudz iedzērām, parunājāmies, dalījāmies ar jaunākajām ziņām. Studentu gados tikāmies bieži, bet tagad katrai ir sava ģimene un darbs.

Tamāra svinību sākumā pasūtīja pudeli šampanieša. Tad svētku dalībnieces vēl pirka kokteiļus pēc saviem ieskatiem. No ēdieniem katra pasūtīja, ko gribēja, bet, tā kā visas dāmas ievēro diētu, tad pasūtīja tikai suši un salātus.

Svētku beigās Tamāra paziņoja, ka maksās tikai par šampanieša pudeli, bet viss pārējais mums bija jāmaksā no savas kabatas.

Tamāra par to iepriekš nebrīdināja. Šī nebija pirmā reize, kad šajā restorānā ar meitenēm svinam dzimšanas dienas. Līdz šim par banketu vienmēr maksāja gaviļniece.

Protams, mēs bijām nelielā šokā. Protams, nestrīdējāmies, kopīgi samaksājām par ēdienu un dzērieniem. Tomēr palika nepatīkama pēcsajūta.

LASI VĒL: Nosauktas zodiaka zīmes, kuras nevar atvadīties no pagātnes

Es vienmēr esmu uzskatījusi – ja aicinu viesus uz svētkiem, par ēdieniem un dzērieniem ir jāmaksā man. Studentu laikos, kad visiem bija maz naudas, mēs iepriekš vienojāmies, ko pasūtīsim, lai jubilārs varētu samaksāt rēķinu.

Dažreiz mēs neko nedāvinājām – vienkārši kopīgi samaksājām rēķinu. Bet šoreiz ne tikai uzdāvinājām dārgu dāvanu, bet arī samaksājām rēķinu.

Neuzskatu sevi par alkatīgu, taču situācija atstāja nepatīkamu iespaidu. Jāmin, ka rēķins nebija nemaz tik prāvs, jo neviena no draudzenēm nepasūtīja dārgus ēdienus.

Ko tu domā par šo stāstu? Vai tev ir gadījies sastapties ar līdzīgu situāciju? Droši raksti komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment