Es iemīlējos šajā kūkā no pirmā kodiena. Ārprātīgi garšīgi krēma kūka “Karpati”

Kūkas tiek uzskatītas par vienu no daudzu bērnu iecienītākajiem desertiem. Šis saldais ēdiens ir saistīts ar svētkiem un svinībām. Nav brīnums, jo kūkas parasti tiek gatavotas kāzām vai dzimšanas dienai, kādai jubilejai.

Tomēr 21. gadsimtā cilvēki ir attālinājušies no svētku tortes jēdziena. Tagad ir pavisam normāli gatavot vai pirkt kūkas arī nelieliem notikumiem. Piemēram, attiecību gadadienā vai pēc eksāmena nokārtošanas.

Pastāstīsim, kā pašiem pagatavot gardu kūku.

Kūkas “Karpati” sastāvdaļas:

200 ml ūdens
5 olas
120 g milti
80 g sviests
½ tējkarote sāls
2 ēdamkarotes kakao
Sastāvdaļas krēmam:
500 ml piens
150 g cukurs
60 g kukurūzas ciete
160 g sviests
2 olas
8 g vaniļas cukurs

Kūkas “Karpati” pagatavošana:

Vispirms pagatavo krēmu. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un cieti. Sastāvdaļas sakuļ līdz viendabīgai masai, atbrīvojas no cukura gabaliņiem.

Plānā strūklā olu maisījumā ielej pienu. Liek uz uguns un, nepārtraukti maisot, vāra līdz maisījums sabiezē. Gatavo krēmu pārlej traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist.

Lai pagatavotu mīklu, ievietojiet sviestu katliņā ar biezu dibenu, ielejiet ūdeni un uz vidējas uguns izkausējiet. Izkausētajā sviestā ieber miltus un mīca mīklu.

Pirms tam ieslēdziet cepeškrāsni, lai tā paspēj kārtīgi uzsilt.

Ievieto olas pa vienai mīkla, saputo ar mikseri līdz viendabīgai masai. Pievieno kakao un samaisa. Izklājiet cepšanas paplāti ar cepamo papīru, izklājiet ½ mīklas uz virsmas un uz papīra izlīdziniet plānu kārtiņu.

Cep kūku cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 10 minūtes. To pašu procedūru veic ar otru mīklas daļu.

Bļodā ar mikseri saputo sviestu, pakāpeniski pievieno tam atdzesēto krēmu. Katru izcepto biskvītu pārdala uz pusēm, lai sanāk 4 vienādās daļās.

Katru biksvīta daļu apsmērē ar krēmu un no tām saliek kūku. Kūkas sieniņas apsmērē ar krēmu, nosūta uz pāris stundām uz ledusskapi, lai tā sasūcas.

Kūkas malas un virsmu var dekorēt ar riekstiem. Rezultātā taps bagātīga krēma kūka ar plānu šokolādes garozu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment