Ievērojamākie tehniskie jauninājumi vēsturē

2

1. Mašīna

Mašīnas noteikti ir viena no ierīcēm, kuras nepārtraukti tiek attīstītas un pilnveidotas. Šķiet, ka tas nekad neapstāsies. Ja godīgi, zirgs un rati ir sliktaneveiksmīga izvēle – vai staigāšana! Paldies Dievam, 1885. gadā Karls Benzs (Karl Benz) konstruēja Benz patentu – mašīnu ar motoru – pirmo automobīli ar stacionāru benzīna dzinēju.

Philo T. Farnsworth With an Early Television

2. Televizors

Pirmais televizors tika izgudrots 1928.gadā – to izveidoja 21 gadus vecs jaunietis Filo Teilors Farnsvorts (Philo Taylor Farnsworth), kurš patiesībā lielāko daļu savas dzīves nodzīvoja bez elektrības.

4

3. Personālais dators

The Programma 101 bija pirmais ieviestais personālais dators – 1962.gadā. NASA to izmantoja dažādu darbību aprēķināšanai un prezidenta vēlēšanu rezultātu paredzēšanai 1969.gadā. Nekas pārāk moderns (salīdzinot ar mūsdienās pieejamajiem personālajiem datoriem), bet tas padarīja nepieciešamo darbu un neaizņēma visu istabu.

5

4. Spēļu konsole

Vācu inženieris Ralfs Bērs (Ralph Baer ) izgudroja “Brūno kasti” jeb The Brown Box – pirmo TV konsoli, kam līdzi nāca spēļu lāde. 1968. gadā tā kalpoja kā diezgan kvalitatīva izklaide.

6

5. Digitālā kamera

1975. gadā Stīvs Sasons (Steve Sasson ) un viņa komanda Kodak izveidoja pirmo digitālo kameru. Tai nebija nekādu kustīgu detaļu un tā varēja uzņemt bildi ar 100×100 pikseļiem.

cell-phone

6. Telefons

Motorola’s DynaTAC ir pirmais telefons un tas bija diezgan liels nezvērs. Tas lepojās ar iespēju uzturēt savienojumu 30 minūtes, darboties 8 stundas un tam bija pietiekami daudz atmiņas, lai saglabātu 30 telefona nummurus.

 

Avots: www.mademan.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment