Šie ikdienā izmantotie simboli slēpj pavisam citu nozīmi – interesanti uzzināt!

 

Zīme “&”

Šī simbola saknes ir meklējamas latīņu valodā. Tas apzīmē latīņu savienojumu “et”, kas nozīmē “un”. Skaidri saskatāms, kā simbols ir ticis veidots no burtiem “e” un “t”.

1

Simbola vēsture atsaucas uz Senās Romas laikiem – tas tika izmantots, lai paātrinātu rakstīšanas procesu. Tiro izveidoja abreviatūru sistēmu, ko vēlāk sāka izmantot arī Amerikā un Eiropā.

Sirds simbols

Skaidri ir zināms, ka sirds simbols neatbilst patiesajai sirds formai, tomēr ir vairāki varianti par to, kā ir radies šāds “❤” sirds apzīmējums.

1. Kad gulbji peld viens otram pretī ezerā, kopā saliktas galvas veido sirds formu – gluži kā tas ir redzams filmās. Vairākās pasaules kultūrās šie putni reprezentē mīlestību, uzticību un ziedošanos (ir zināms, ka gulbji, atrodot savu pāri, paliek kopā mūžīgi).

2. Cita hipotēze saka, ka sirds simbols atspoguļo sievietes iegurni. Tāpat tiek lēsts, ka šis simbols reprezentē sieviešķīgu formu.

3. Noteikti esi redzējis, ka grieķi dažādos zīmējumos izmanto efejas lapas – it īpaši tajos, kuros tiek attēlots Dionīss – vīna un jautrības dievs. Sirds forma reprezentē efejas lapas formu.

Bluetooth simbols

2

Nav noteikti daudz cilvēku, kuri ir dzirdējuši par karali Haraldu Blatandu, vēsturisku figūru, kurš bija slavens ar to, ka viņš apvienoja dažādas dāņu ciltis, izveidojot milzīgu karaļvalsti. Bieži vien šis karalis tika saukts par bluetooth, jo viņš bija īsts melleņu mīļotājs (no ang. blueberry), un viens no viņa zobiem bija zilā krāsā. (Blue – zils, tooth – zobs)

Lasi vēl: Lūk, ko patiesībā nozīmē McDonalds “M” burta izliekumi – tam ir tiešs sakars ar tavu māti!

Bluetooth simbolu reprezentē divas skandināvu rūnas – “Hagall”, kas apzīmē latīņu “h” un “Bjarkan”, kas apzīmē latīņu “b”.

Medicīnas simbols

Attēlu rezultāti vaicājumam “medicine symbol”

Skaidri redzams, ka simbolā ir attēlos zizlis, spārni un divas čūskas. Leģendas vēsta, ka grieķu dievam Hermes, pazīstams arī kā Merkūrijs, piederēja maģisks zizlis, ar kura palīdzību bija iespējams apturēt jebkādu ienaidnieku sadumpošanos, tomēr tam nav nekāda sakara ar medicīnu.

Ieslēgšanas simbols

3

Jā, šis ir tas pats simbols, kas ir redzams uz gandrīz jebkuras ierīces. Tā pirmsākumi ir meklējami binārajā laikmetā 1940. gadā, kad inženieri izmantoja bināro sistēmu, lai attēlotu slēdžus, kur “viens” nozīmēja ieslēgt un “nulle” – izslēgt.

Pēc vairākām dekādēm šis simbols ir apvienots, lai reprezentētu gan izslēgšanas, gan ieslēgšanas funkciju.

“Ok” simbols

4

Ar šo simbolu arī ir saistītas vairākas teorijas:

1. Pirmā teorija mūs aizved atpakaļ laikā pie Amerikas prezidenta Martina Vanbūrena un viņa dzimtās pilsētas Old Kinderhook. Viņa vēlēšanu kampaņas laikā izmantoja šos divus burtus, kas veidoja viņa dzimtās pilsētas nosaukumu, kā arī izlika plakātus, kuros bija redzams cilvēks, kurš rāda “ok” simbolu.

2. Cita hipotēze noved pie septītā Amerikas prezidenta Endrjū Džeksona, kurš izmantoja šādu simbolu pabeidzot un noformējot savus lēmumus.

3. Cita teorija apgalvo, ka tas ir nekas vairāk par mudru, kas ir saistīta ar budismu un hinduismu.

Avots: wittyfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment