Ja vēlaties pasargāt savas nieres, tad nedariet ŠO!

 

Pirmās pazīmes, kas liecina par problēmām ar nierēm:

Nogurums, vārgums;

grūta un sāpīga urinēšana;

putojošs urīns;

rozā vai tumšas krāsas urīns (asinis urīnā);

palielinās nepieciešamība urinēt (īpaši naktīs);

sapampušas acis;

palielinās slāpes.

Lūk, vairāki faktori, kas spēj nelabvēlīgi ietekmēt nieru darību, un zīmes, kas liek nekavējoties pārtraukt šādas darbības.

Nepietiekama ūdens uzņemšana

Ja organisms nesaņem pietiekoši daudz ūdens, tas var novest pie nieru nepietiekamas funkcionēšanas. Ja domājat, kā dzerot vairāk ūdeni var palīdzēt nierēm, tad atbilde ir pavisam vienkārša. Nierēm ir nepieciešams ūdens, lai varētu no organisma izvadīt visus toksīnus un ražot eritrocītus. Ja organismam ir par maz ūdens, asinis sabiezē un nierēm rodas apgrūtinājums izvadīt no organisma visas šīs kaitīgās vielas, kas tā arī turpina uzkrāties organismā. Speciāli iesaka dienā izdzert vismaz 10 – 12 glāzes ūdens, tādā veidā rūpējoties ne tikai par nieru, bet arī visa organisma veselību.

Lasi vēl: 10 medikamenti, kas negatīvi ietekmē nieru darbību

Pārāk daudz kafijas

Kafiju nedrīkst lietot pārāk daudz, jo tajā esošais kofeīns var nodarīt kaitējumu nierēm, novedot arī pie hipertonijas. Ilgtermiņā šādas darbības var ļoti atspoguļoties kopējā veselības stāvoklī. Speciālisti pat atklājuši saikni starp pārlieku lielu kafijas daudzumu un nierakmeņu veidošanos, jo kafija izraisa kalcija uzkrāšanos urīnā. Taču nesaprotiet mūsu nepareizi! Nav jāatsakās no kafijas, bet gan jāierobežo tās lietošana. Optimālais kafijas daudzums ir 1 – 2 tasītes dienā, bet tējai tās ir 3 tasītes, ne vairāk.

Pārāk daudz sāls uzturā

Jums nepieciešams izvairīties no sāls lietošanas, jo tā var ietekmēt ne tikai nieres, bet visa organisma kopējo veselība stāvokli. Jūsu nieres uzsūc vidēji 95% nātrija, kuru uzņemam ar ēdienu, taču pārāk liels nātrija daudzums var radīt nopietnus nieru darbības traucējumus. Pārāk augsts nātrija daudzums tikai noslogo nieres, jo tās cenšas tikt vaļā no pārlieku lielā sāls daudzuma. Tā rezultātā nieres tiek pārslogotas, nepilda pienācīgi savas funkcijas, radot ūdens uzkrāšanos organismā. Ūdens uzkrāšanās organismā var palielināt asinsspiedienu, kas pasliktina vispārējo veselības stāvokli. Ieteicamā sāls dienas deva ir 5 grami.

Pārāk daudz alkohola

Alkoholu drīkst dzert, taču tas jādara ar mēru. Pārāk daudz alkohola var radīt nopietnas problēmas ar nierēm un citiem orgāniem. Augsta alkohola koncentrācija organismā var radīt nogulsnes nieru urīnkanālos. Šādā veidā var rasties nieru mazspēja, turklāt alkohols var radīt dehidratāciju, nelabvēlīgi ietekmējot nieru darbību.

Pārāk maz miega

Miega trūkums nelabvēlīgi ietekmē ne tikai nieres, bet visu organismu kopumā. Katram pieaugušam cilvēkam diennaktī nepieciešams gulēt vismaz 6 – 8 stundas. Vai jūs zinājāt, ka miega laikā organisma šūnas reģenerējas? Tas nozīmē, ka tad, ja tiek traucēts miegs, šūnu reģenerācija ir apgrūtināta. Šī iemesla dēļ tiek nodarīts kaitējums gan nierēm, gan citiem orgāniem. Neseni pētījumi liecina, ka nepietiekošs miegs var novest pie hipertonijas un aterosklerozes, kā rezultātā palielinās iespēja iegūt nieru mazspēju. Nieres būs jums pateicīgas, ja sniegsiet organismam pilnvērtīgu miegu.

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">LD</cite>

    Manas nieres, aknas, kuņģis un varbūt vēl kas rīt dabūs trūkties- cepšu nēģus un likšu želejā.
    Cepot jau ik pa laikam pagaršošu vai gatavi, paskalošu muti ar labu konjaku un nolikšu uz galda šķēlīti baltmaizes ar sviestu…….

Leave a Comment