Jauna diagnoze- vienpatis. Kas tas ir?

Vai tev patīk būt vienam? Jauns pētījums liecina, ka tas var būt ļoti kaitīgi tavai veselībai. Tas attiecas arī uz tiem gadījumiem, kad tu pats izvēlies būt viens un, ka tu esi pilnīgi apmierināts tikai ar savu kompāniju.

Tika apkopoti dati no vairāk kā 70 pētījumiem, kuros piedalījušies aptuveni 3.4 miljoni cilvēku, no 1980.-2014. gadam. Tajos atklājās, ka cilvēki, kuri ir izolēti no sabiedrības, dzīvo vieni vai jūtas vientuļi saskaras par 30% lielāku risku nomirt pāragrā nāvē, nekā tie cilvēki, kuri bija sabiedriski un sociāli aktīvi.

Jāatzīmē, ka šis iedarbojas uz gados jaunākiem cilvēkiem. Tie cilvēki, kuri ir vecāki par 65 gadiem, tik ļoti neizjūt vientulību un no tās tā necieš.

Tomēr, vientulība ir nopietna sabiedrības problēma. Ar to ir saskāries gandrīz ikviens, un šī sajūta var veicināt aptaukošanos. Mums ir jāattiecas pret savām attiecībām ar cilvēkiem un komunikāciju, tik pat nopietni kā pret veselību, jo šīs divas lietas ir ļoti saistītas viena ar otru.

Ir dažādas vientulības formas. Cilvēki, kuriem ir plašs paziņu loks, tik un tā var justies vientuļi. Kā arī parādās cilvēki, kuri paši labprātīgi izvēlas būšanu un dzīvošanu vienatnē.

Vientulība visvairāk ietekmē nobrieduša vecuma cilvēkus. Kad paziņu un draugs bieži vien sāk sarukt un tos pašus draugus satiek varbūt 2 reizes gadā. Arī sabiedriskie pasākumi sāk likties pārāk skaļi un neērti, drūzmēšanās dēļ. Tieši bagātākās valstīs ir novērots, ka cilvēki labprātīgi izvēlas dzīvi vienatnē. Lai, cik ērti tas varētu būt, tomēr veselībai tas noteikti nenāk pa labu.

Avots: well.blogs.nytimes.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment