Jauniešu pašnāvības spēles “zilais valis” izgudrotājs ir beidzot nonācis aiz restēm – viņa identitāte pārsteidz!

Jauniešu pašnāvības spēle “zilais valis” (“Синий кит”) tika izplatīta caur vairākiem Krievijā un pasaulē populāriem sociālajiem tīkliem, kur domubiedru grupās, jaunieši 50 dienu garumā tika aicināti izpildīt dažādus emocionāli depresīvus un nežēlīgus uzdevumus, kuru mērķis bija pieradināt pie domas par pašnāvību, kuru pēc spēles noteikumiem, ir jāizdara piedesmitajā dienā.

Jauniešiem šo 50 dienu laikā spēles ietvaros bija jāizpilda tādi uzdevumi kā: šausmu filmu skatīšanās, celšanās 4:20 no rīta, lai pulcētos uz “smadzeņu skalošanu” kādā domubiedru grupā, vaļa formas iegriešana ar žileti sev uz apakšdelma vai augšstilba, ideālās pašnāvības plānošana un pat dzīvnieku nogalināšana.

Šīs spēles izgudrotājs izrādījās 22 gadus vecs jaunietis (!) Filips Budeikins, kurš uzskata, ka šādi “attīra sabiedrību no bioloģiskajiem atkritumiem” un ir pārliecināts, ka spēlētāji “bija priecīgi mirt”. Viņš neizjūt nekādus sirdsapziņas pārmetumus par jauniešu pamudināšanu veikt pašnāvības. Viņš internetā darbojās zem pseidonīma Filip Lis.

Policija ar šo pašnāvības spēli saista 20 jauniešu pašnāvību epizodes Krievijā, turpretī krievu politiķi un mediji runā nevis par desmitiem, bet gan simtiem jauniešu pašnāvību, kas veiktas šīs spēles ietekmē ne tikai Krievijā, bet arī ārpus tās. Budeikins pats ir atzinies 17 pamudināšanas gadījumos, taču notiesāts viņš tika par 2 gadījumiem, kur pašnāvības brīdī policijai izdevās upurus glābt.

Budeikins cietumā pavadīs 3 gadus, kas pēc sabiedrības domām ir pārlieku maigs sods. Tāpat sabiedrība uztraucas par to, ka spēle varētu turpināties bez Budeikina dalības un attiecīgi pēc šiem 3 cietumā pavadītajiem gadiem, viņam nebūtu problēmas to turpināt kontrolēt.

Lasi vēl: Futbola zvaigzne izdara pašnāvību, kas pārsteidz ikvienu – viss ir bijis detalizēti izplānots!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment